fredag 31 maj 2013

Sammanfattning: Maj


Läst i maj 2013:
45. Uppgörelsen av Dan Buthler & Dag Öhrlund 
44. Fågelbarn av Christin Ljungqvist
43. The Memoirs of Sherlock Holmes (Sherlock Holmes) av Sir Athur Conan Doyle (ej med på bilden)
42. Sommarbruden av Marita Conlon-McKenna 
41. Wuthering Heights av Emily Brontë
40. Till offer åt Molok (Rebecka Martinsson #5) av Åsa Larsson 
39. The Adventures of Sherlock Holmes av Sir Arthur Conan Doyle (ej med på bilden) 
38. Kaninhjärta av Christin Ljungqvist 
37. För dig blottad (Crossfire #1) av Sylvia Day 
36. Kvinnan i rummet (Avdelning Q #1) av Jussi Adler-Olsen 
35. Underbara helvete (Beautiful #1) av Jamie McGuire

Totalt lästa böcker: 11 st   
Antal böcker lästa på engelska: 3 st 
Antal böcker lästa på svenska: 8 st

Bästa boken var: Kvinnan i rummet tyckte jag mycket om. Men i stort sett alla böcker jag läste var bra och jag gillade dem.

Sämsta boken var: Wuthering Heights. Den var verkligen ingen hit, så himla seg bok.

Böcker jag gav upp: Ingen

Sammanfattning av månaden: En mycket bra läsmånad med mycket bra böcker som blev lästa. 

Planerar att läsa i juni: Jag inser att varje gång jag har skrivit vilka böcker jag planerar att läsa kommande månad så blir det inte de böckerna lästa som jag har planerat. Så jag kommer inte att planera vilka böcker som jag ska läsa i juni månad. Men jag kommer att koncentrera mig på en massa recensionsexemplar som ska läsas och recenseras i juni månad.

Bokbloggsjerka 31 maj – 3 juni

Denna vecka undrar Annika:

Vilket är ditt favoritformat när det gäller böcker? (Observera att ni inte behöver begränsa er till bara ett) 

Detta skulle egentligen kunna vara en enkel fråga. Men ändå så har jag suttit här och funderat ett tag.

Inbundna böcker är ju givetvis en favorit. De är så fina, håller länge osv osv. Men det tråkiga är ju såklart att de är så himla dyra.

Pocket är ett format som jag tycker mycket om. Jag läser en hel del i badet och då är pocket ett perfekt format att hålla i när man ligger där en lång stund som jag brukar göra.

Sedan har jag hittat en ny favorit och det är danskt band. Har nyligen läst två böcker i det format och det var riktigt bekvämt.

Ljudböcker har aldrig varit någon favorit hos mig. Jag fastnar inte för ljudböcker, jag börjar liksom tänka på allt annat än vad jag lyssnar på och har jättesvårt att koncentrera mig.

E-böcker har jag inte läst så många av då jag föredrar att hålla i en fysisk bok i handen.

Trevlig helg på er.

torsdag 30 maj 2013

Sommarläsning.


Jag blev taggar av Madde att göra denna sommar tag. Tack så mycket Madde, blir alltid lika glad när någon taggar mig och sänder mig en tanke.

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
* Jag fuskar lite och säger en författare, Kristina Olsson
* Game of Thrones, men gärna hela serien, Ja wishful thinking
* Inferno av Dan Brown
* Och bergen svarade av Khaled Hosseini
* Sandmannen av Lars Kepler

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Juryn av John Grisham. Har haft den hemma i så himla många år så det är verkligen dags att ta tag i den.

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Sängen, soffan, balkongen, stranden (fast jag är inte ett jättestort fan av för mycket värme)

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?

Som Madde skrev alla ovanstående.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?

Och bergen svarade av Khaled Hosseini och Inferno av Dan Brown.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Oj, detta var en svår fråga. Jag brukar inte läsa mina böcker efter årstid utan jag läser det jag vill läsa. Men Sommarbruden är en riktigt sommarbok.

7. Strand eller hängmatta?
Man får säga båda.

8. Deckare eller roman?

Deckare. Men jag gillar även roman, fast deckare är ändå favoriten. 

9. Favoritgenre?
Deckare, chick-lit, YA. 

10. Tagga 3 andra!
Anna på Bokraden (som även Madde taggade)
Lena på Mest Lenas Godsaker
Carro på Romeo and Juliet

Uppgörelsen av Buthler & Öhrlund


Titel: Uppgörelsen
Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Förlag: Massolit Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-87135-18-7
Språk: Svenska
Antal sidor: 467
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Uppgörelsen är den fjärde boken om psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i författarduon Buthler & Öhrlunds succéthrillers En nästan vanlig man, Grannen och Återvändaren.

På ytan är Christopher Silfverbielke en charmerande och världsvan affärsman, men bakom masken är han en känslokall psykopat och seriemördare. Efter att ha hållit sig gömd utomlands är nu Silfverbielke tillbaka i Sverige. På själva julafton har han involverat kriminalkommissarie Jacob Colts egen familj i sina ondskefulla handlingar, och nu planerar mördaren sin hämnd på en enslig gård i mörkaste Småland.

Det är upplagt för en sista desperat kraftmätning mellan de två ärkefienderna, en sammandrabbning som hotar att få ödesdigra konsekvenser inte bara för de två männen själva utan för ett stort antal människor i deras omgivning - mer eller mindre oskyldiga


~Bokia.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Dan Buthler & Dag Öhrlund blev snabbt mina favoritförfattare när jag för ett par år sedan läste deras första bok, Mord.net. Jag har läst samtliga deras tidigare böcker och jag gillar dem alla väldigt, väldigt mycket. Detta var fjärde boken om psykopaten Christopher Silverbielke.

Uppgörelsen har jag väntat med spänning enda sedan jag läste ut Återvändaren. Återvändaren slutade med en sådan cliffhanger att jag ville ha denna uppföljare omgående. 

Uppgörelsen börjar där Återvändaren precis slutade. Jag personligen tycker att det är en fördel att läsa böckerna i kronologisk ordning och att man bör läsa dem i ordning. Men vill ni inte det så finns det i början av boken en mycket bra resumé som sammanfattar vad som har hänt i de tidigare böckerna om Silfverbielke.

Precis om de andra böckerna så gillade jag denna med, gillade den väldigt mycket. Boken är spännande, det är hela tiden ett högt tempo och det gillar jag. Varje kapitel slutar spännande som gjorde att jag ville fortsätta läsa. Som i de andra böckerna med Silfverbielke innehåller denna grovt skildrat sex och mycket grym våld, det är väldigt detaljerat beskrivet. Är man känslig så är inte detta något för dig, men om man inte är känslig så är det en mycket bra bok.

Jag trodde att detta var den sista boken om psykopaten Christopher men utan att avslöja för mycket så öppnar författarna läsaren för en fortsättning. Jag hoppas i alla fall att Butler & Öhrlund kommer att skiva en till bok om denna sjuka karaktär. Om inte hoppas jag att de fortsätter att skiva flera böcker tillsammans eftersom jag verkligen gillar deras böcker.

Betyg: 4 av 5.

onsdag 29 maj 2013

Nytt i hyllan #14

Igår när jag kom hem från jobbet låg det en överraskning i brevlådan. Ett recensionsexemplar från Norstedts. Jag läste För dig blottad tidigare denna månad, och den boken gillade jag väldigt mycket. Jag ser så mycket fram emot att läsa fortsättningen För dig sedd. Jag vågade inte hoppas på att jag skulle få hem fortsättningen i denna trilogi, så detta var en mycket trevlig överraskning att hitta i brevlådan efter en jobbig arbetsdag. Så snyggt omslag.

Tusen, tusen tack Norstedts för detta exemplar.

Fågelbarn av Christin Ljungqvist

Titel: Fågelbarn
Författare: Christin Ljungqvist
Förlag: Gilla Böcker - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-918663434-6
Språk: Svenska
Antal sidor: 283
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Från början hade Hanna två bröder, Samuel och Jens. Det skiljde bara ett år mellan dem, men medan Samuel var känslig och försiktig, var Jens hans raka motsats. Nu är de borta, båda två. Och allt är Jens fel. Och kanske Hannas också, hon visste ju vad som skulle hända, kanske kunde hon ha stoppat det. Är det därför Jens har kommit tillbaka, för att hämnas?
I Christin Ljungqvists andra roman för unga vuxna får Hanna, en av bikaraktärerna från debuten Kaninhjärta, huvudrollen i ett suggestivt thrillerdrama. Trots barndomens tragedi och det oförklarliga som händer henne, tar hon sig ur familjens kvävande famn. Ut i livet.
~Gillabocker.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Tidigare denna månad läste jag Christin Ljungqvists debutbok, Kaninhjärta. Jag gillade Kaninhjärta och såg fram emot att läsa denna som jag fick av Gilla Böcker.

När jag började läsa Fågelbarn förstod jag snabbt att Hanna var mycket yngre än vad jag trodde att hon var. För i Kaninhjärta tycker jag att hon framstod som äldre trots att det aldrig skrevs i debut boken hur gammal hon faktiskt var. Men i den framstod hon som mycket äldre. Men det störde mig absolut inte att hon var yngre än vad jag tänkt mig.

Christin Ljungqvist är otroligt duktig på att skildra denna familj som sakta går i bitar. Hon är duktig på att beskriva och fånga de olika personernas karaktärer. Jag gillade verkligen Hanna, hon var väldigt levande och jag tyckte om att följa hennes väg till rättvisa och att bli betrodd. Christin är även duktig på att beskriva miljöerna.

Precis som med hennes första bok tycker jag inte att denna behöver klassas som en ungdomsbok utan den kan läsas av alla åldrar.

Trots att jag gillar Fågelbarn mycket så tyckte jag ändå bättre om Kaninhjärta. Om ni gillade Kaninhjärta så säger jag bara att ni ska läsa denna, vänta inte med att läsa Fågelbarn.

Betyg: 4 av 5. 

måndag 27 maj 2013

Wuthering heights av Emily Brontë


Titel: Wuthering Heights
Författare: Emily Brontë
Förlag: TransAtlantic Press
ISBN: 978-1-908533-03-6
Språk: Engelska
Antal sidor: 362
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia

(Denna bok ingår i min klassikerutmaning

******************************************************************************************************************
Handling: Wuthering Heights is a wild, passionate story of the intense and almost demonic love between Catherine Earnshaw and Heathcliff, a foundling adopted by Catherine's father. 
After Mr Earnshaw's death, Heathcliff is bullied and humiliated by Catherine's brother Hindley and wrongly believing that his love for Catherine is not reciprocated, leaves Wuthering Heights, only to return years later as a wealthy and polished man. He proceeds to exact a terrible revenge for his former miseries. 
The action of the story is chaotic and unremittingly violent, but the accomplished handling of a complex structure, the evocative descriptions of the lonely moorland setting and the poetic grandeur of vision combine to make this unique novel a masterpiece of English literature.
 ~Adlibris.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Och så var det då dags för en bok som jag gick in med goda förhoppningar, höga förväntningar, för höga helt enkelt då flera jag känner har talat så gott om denna.
Ja då kan jag tala om att jag minsann blev besviken på boken, den levde inte upp till mina förväntningar. Jag gillade inte denna bok överhuvudtaget. Eller det kanske var lite väl hårt. Det var inte så att jag avskydde den. Men jag fann den extremt tråkig och långdragen.

Det var för många karaktärer att hålla reda på, det gjorde mig bara förvirrad och jag orkade till slut inte hålla reda på vem som var vem, vem som gjorde vad.

Jag förstår ändå till varför denna har blivit en klassiker, visst har den blivit det av en anledning. Berättarstilen var bra, den är ju lite gammaldags men det var ändå vackert.

Men tyvärr så var den inte en hit hos mig, det är inte en bok jag kommer att komma ihåg om någon månad mer än att jag fann den tråkig. Men den har ett fint omslag.

Betyg: 2 av 5

fredag 24 maj 2013

Till offer åt Molok av Åsa Larsson


Titel: Till offer åt Molok
Författare: Åsa Larsson
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-304-3
Språk: Svenska
Antal sidor: 394
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: "Besiktningsmannen snittar upp buken på björnen.

- Vad i helvete är det den har käkat? mumlar han. Sedan reser han sig hastigt.

Han har blivit alldeles grå. Skogen har tystnat. Ingen vind. Ingen fågel. Det är som att den tiger om en hemlighet.

- Det är inte hund i alla fall. Så mycket kan jag berätta." Man skjuter en björn i Lainio. I den stinkande björnmagen finner man en tumme från en människa. Några månader senare hittas Sol-Britt Uusitalo mördad i sitt hem. Hon har blivit brutalt ihjälstucken med en grep.

Kammaråklagare Rebecka Martinsson börjar forska i mordet. Det verkar gå som ett stråk av död i Sol-Britts familj. Det gäller att hitta sambandet innan fler faller offer. Till offer åt Molok är Åsa Larssons femte bok med Rebecka Martinsson

 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste Åsa Larssons tidigare böcker om Rebecka Martinsson för nåt år sedan och gillade dem verkligen. Denna såg jag lika mycket fram emot att läsa de föregående fyra.

Även denna var minst lika bra som de tidigare böckerna. Jag tycker om hur man fick följa den parallell historia som utspelar sig i början på 1900-talet, det passade väldigt bra in i denna story.

Jag älskar Åsas sätt att skriva. Hon skriver på ett lättläst och spännande sätt. Man slukar sida efter sida. Hon är mycket duktig på att beskriva miljöer och bra på personporträtt. 

Gillar man de tidigare böckerna kommer man absolut att gilla även denna. Jag ser fram emot nästa bok, jag vill veta hur det går för alla karaktärer, Rebecka, Krister och t.o.m Von Post.

Jag hade väl inget mer att säga om denna egentligen mer än att jag helt enkelt gillade den.
Betyg: 4 av 5.

Bokbloggsjerka 24-27 maj

Denna vecka undrar Annika:

Brukar du läsa om böcker? 

Jag brukar faktiskt inte  göra det. Det är inte så att jag inte vill läsa om mina böcker och vissa böcker. Finns en hel del böcker som jag bara älskar och skulle hemskt gärna vilja läsa om.
Men den tiden finns inte då jag har så många olästa böcker hemma. Det släpps hela tiden böcker jag vill läsa så då lägger jag min tid på att läsa dessa böcker istället.

torsdag 23 maj 2013

Nytt i hyllan #13

Två recensionsexemplar hittade hem denna vecka. Jag har fått hem många recensionsexemplar den senaste tiden, jätteroligt och jag ser verkligen fram emot att läsa dem alla. Sedan hur jag ska hinna med allt är en annan sak. Men denna månad har jag faktiskt hunnit med en hel del böcker.

Igår kom Uppgörelsen av Buthler & Öhrlund och jag kunde inte vara gladare. Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag älskar dessa författare. Denna vill jag läsa på en gång, men jag måste bara se till att avsluta Fågelbarn först. I helgen är det denna jag läser.

Uppgörelsen fick jag av Massolit Förlag. Tusen, tusen tack för detta exemplar.  


Och så fick jag Dirigenten från Sankt Petersburg av Camilla Grebe och Paul Leander Engström. Denna ser jag också mycket fram emot att läsa. Tusen tack Damm Förlag för detta recensionsexemplar.

tisdag 21 maj 2013

Top ten Tuesday #9

Veckans Top Ten Tuesday lyder: Top ten favorite covers of books I´ve read.
Jag hade tänkt att jag skulle vara duktig och fota böckerna, men efter en hektiskt dag på jobbet är jag helt slut. Snart dags för sängen, läsa lite och sedan sova. Så det blev inget fotande denna vecka.
Bilderna nedan är med dessa omslag som jag äger dessa böcker. 

1. Wuthering Heights av Emily Brontë.


2. Fågelbarn av Christin Ljungqvist. Jag håller precis på att läsa denna så den får vara med även fast den inte är utläst.


3. Anna dressed in blood av Kendare Blake. Älskar detta omslag.


4. Nattens cirkus av Erin Morgenstern


5. Crank av Ellen Hopkins. Så simpel men så starkt budskap på framsidan.


6. Fifty shades of Grey av EL James. Jag vill ha med hela Fifty shades-trilogin. För jag tycker om samtliga omslag.


7.Animal farm av George Orwell


8. Water for elephans av Sara Gruen. Jag brukar inte tycka att filmpostern är finare än själva omslaget på boken, men i detta fall så gillar jag detta omslag mycket.


9. Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón


10. För dig blottad av Sylivia Day

Sommarbruden av Marita Conlon-McKenna

Titel: Sommarbruden
Författare: Marita Conlon-McKenna
Förlag: Norstedts - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-1-303330-3
Språk: Svenska
Antal sidor: 418
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Amy och Dan bor tillsammans i Dublin. De är i trettioårsåldern, upptagna av sina karriärer och har en stor vänkrets. Deras båda familjer tycker att de är som gjorda för varandra, så när Dan friar till Amy under en romantisk weekendresa till Venedig och Amy säger ja blir släkt och vänner eld och lågor. Särskilt Amys mamma Helen, som i egenskap av brudens mor, kan glädja sig åt att planera sin dotters drömbröllop.

Amy och Helen går in för planeringen med liv och lust. Men det är mycket som behöver ordnas och många viljor ska samsas. Till slut växer planeringen Amy över huvudet och allt prat om det stundande bröllopet tär på hennes och Dans relation.
Katastrofen är ett faktum när Dan fått nog och slår upp förlovningen efter ett uppslitande gräl. Amy flyttar in hos sin bästa väninna Jess. Dan deppar på sitt håll och inser till sist att han måste stå upp för sin kärlek till Amy och inte låta deras bröllop stå i vägen för den. När Amy säger ja igen vet båda att de själva måste ta kontroll över bröllopet för att det ska bli en fest i kärlekens tecken.


~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Detta var den andra bok jag läser skriven av Marita Conlon-McKenna. Jag läste
En liten hattaffär på hörnet tidigare i år. Den boken gillade jag. Så jag var väldigt glad över att få Sommarbruden och var väldigt peppad på att läsa den.

Sommarbruden är en feel-good kärleksroman som verkligen passar att läsa nu inför sommaren. Perfekt semesterläsning.  

Tycker man om Maritas tidigare böcker kommer man även att gilla denna. Den är väl skriven, lättsam, gullig och kärleksfull. Tyckte om hur man fick följa all planering inför Amy och Dans stora dag. Jag själv är inte gift så jag har inte planerat något bröllop. Men jag tycker att författaren har fångat hur hektiskt det kan vara med alla förberedelser för ett bröllop.

Jag gillade i stort sett alla karaktärer. Det var så mycket kärlek dem emellan, hur de i slutändan blev enda stor lycklig och fin familj. Tyckte väldigt mycket om Amy och hur man fick följa hennes väg till altaret och hennes stora dag.

Måste även passa på att säga att jag tycker mycket om omslaget till boken, den är så fin och känns riktigt somrig och härlig.

Jag kommer att se till att läsa hennes andra böcker också, Bröllopsfixaren och Kockskola för ensamma hjärtan.

Betyg: 3 av 5.

söndag 19 maj 2013

En smakbit på söndag - Sommarbruden

Min smakbit denna söndag kommer från boken, Sommarbruden skriven av Marita Conlon-McKenna.
Smakbiten är från sidan, 143.
Den jättelika butiken Wedding Warehouse, som skröt med att ha en mängd brudklänningar och accessoarer för alla tänkbara bröllop, blev en jättelik besvikelse. De flesta tärnklänningarna var hellånga, sydda i glansiga tyger med paljetter och pälsbroderier i färger som babyrosa, turkos och rött. "Usch och fy", sa de nästan i mun på varandra och vände på klacken och gick. 

lördag 18 maj 2013

Film: The Great Gatsby


Igår kväll var jag och min vän och äntligen såg filmatiseringen av The Great Gatsby med min favorit Leonardo DiCaprio i huvudrollen som Jay Gatsby.

Titel: The Great Gatsby
Utgivningsår: 2013
Längd: 143 min
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Joel Edgerton, Isla Fisher, Toby Maguire, Carey Mulligan 
Genre: Drama | Romance  
Betyg på IMDb: 7,3
Länk till IMDb

Handling: Nick Carraway kommer med författardrömmar till New York våren 1922, en tid som präglas av dekadens, överdåd, jazz, alkoholförbud och en överhettad aktiemarknad. När Nick träffar den excentriske miljonären Jay Gatsby dras han in i en fängslande värld av illusioner, omöjlig kärlek och svek. Men alla drömmar har ett slut.

Mina kommentarer: Jag läste boken skriven av F. Scott Fitzgerald för ca 2 år sedan. Tyvärr gillade jag inte boken, den var inte dålig men jag hade på tok för höga förväntningar på boken. Jag tyckte att den var lite småtråkig.

Filmen har jag sett fram emot jag vet inte hur länge. Jag var rädd att jag skulle bli besviken på filmen eftersom jag hade skyhöga förväntningar på den. Jag vet inte varför jag hade så höga förväntningar på filmen då jag inte vart så imponerad av boken.

Nå, vad tyckte jag? Jag fullkomligt ÄLSKADE filmen! Jag vet knappt vart jag ska börja.
Jag älskade miljön den utspelar sig under. Hela 20-talet har jag alltid gillat och varit fascinerad av, kläderna, bilarna, klubbarna. Baz Luhrman har verkligen fångat miljön till The Great Gatsby och hela 20-tals eran på ett helt underbart sätt.

Jag älskade att man i början av filmen inte fick se Jay Gatsby framifrån. Man fick endast en hint här och där att han var närvarande, en hand som sträckte sig efter ett glas, en rygg, en gestalt. Och när man sedan fick se Gatsby i sin helhet skuttade mitt lila tonårshjärta till. Leo har varit min favorit sedan jag gick i sjuan och jag kommer på mig själv att småle superfånigt när jag ser en film med honom, haha.
Men det var bara en sån vacker scen när han vände sig om och lyfte glaset. Jag tycker ju i stort sett nästan alltid att Leo är snygg men i denna var han snyggare än på länge. Han är den perfekte Gatsby, han är Gatsby. Jag har alltid tyckt att han är en fantastisk skådespelare och i denna bevisar han åter igen hur bra skådespelare han är, en av de bästa av sin generation.
Även de andra skådespelarna var mycket bra i sina roller. Joel Edgerton var mycket bra som Tom Buchanan. Tobey Maguire har aldrig varit en favorit hos mig men han var också bra i sin roll som Nick Carraway.

Jag älskade att regissören hade med en version på postern från boken. Jag älskade hur den var filmad. Den var så vacker. T.o.m musiken passade perfekt in i varje scen trots att regissören valde att använda sig av tex Jay-Z´s musik, men det var så passande.

Efter att ha sett denna film tror jag nästan att jag behöver läsa om boken. Jag tror att jag kanske skulle ändra uppfattning om den efter att ha sett denna film.

Jag kan på riktigt inte komma på något negativt med denna film. Utan allt jag kan säga är att ni bör se denna film :) 
Åh vad jag älskade den här filmen, jag måste nog se den igen :)

Bokbloggsjerka 17 – 20 maj

Denna vecka undrar Annika:

Vilka böcker har du klickat hem under den senaste veckan? Om du mot all förmodan inte har gjort det finns det säkert böcker som du skulle kunna tänka dig att klicka hem redan i dag?

Jag har faktiskt inte klickat hem några böcker denna vecka eller handlat några nya böcker. Men jag har fått hem ett par recensionexemplar som jag ser fram emot att läsa och är väldigt tacksamt att jag har fått. 
Jag har fått hem: 
* Rädda mig inte och Rör mig inte skriven av Tahereh Mafi. Och Kretsen av Maggie Stiefvater. Fått dem från B. Wahlströms. 

Jag vill hemsk gärna köpa Inferno av Dan Brown. Men jag fyller år om exakt två veckor, jag misstänker att jag kommer att få den av syster eller pappa. Så jag håller mig till min födelsedag med att införskaffa den boken.    

fredag 17 maj 2013

Iväg på Gatsby

Ikväll ska jag och min vän äntligen iväg och se The Great Gatsby. Jag kan inte beskriva i ord hur förväntansfull jag är på denna film. Jag hoppas verkligen att jag inte blir besviken på filmen. Jag vet med mig att jag har för höga förväntningar på denna film. Jag vet inte varför jag har så höga förväntningar på den men det har jag.

Jag läste boken för ca 2 år sedan, Tyvärr så gillade jag inte boken. Den var inte dålig men jag tyckte att den var ganska tråkig. Jag hade för höga förväntningar på boken helt enkelt och det slutade med att jag inte gillade den.

Man filmen har jag sett fram emot väldigt länge att se. Min favorit Leonardo DiCaprio spelar Gatsby.



torsdag 16 maj 2013

Kaninghjärta av Christin Ljungqvist


Titel: Kaninhjärta
Författare: Christin Ljungqivst
Förlag: Gilla Böcker 
ISBN: 978-918663436-0
Språk: Svenska
Antal sidor: 274
Finns hos: Adlibris / Bokus

******************************************************************************************************************
Handling: Mary och Anne är enäggstvillingar, och det är svårt att veta var den ena börjar och den andra slutar. De ser sig båda som den starka, den som bär den andra, den som har ansvaret. Sedan de var små har de sett sådant som andra inte ser, känt sådant som andra inte känner. Anne ser andar, och Mary känner dem inta hennes kropp. Tillsammans utgör de ett medium.

Av vad som tycks vara en slump kommer de i kontakt med en medial grupp, som söker efter en liten flicka. Hon försvann för nio månader sen, och förmodas vara bortrövad och kanske mördad. Polisen har inga misstankar om vem gärningsmannen är, men med gruppens hjälp närmar sig Mary och Anne ett svar.

De är tvillingar och nästan som ett, och samtidigt så skrämmande skilda. Båda har de ett kaninhjärta som bultar, båda är de rädda, men för olika saker. Mary fasar för att deras sökande ska sluta i en grav. Anne är rädd för att Mary ska ta livet av sig. 

~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag fick Fågelbarn av samma författare av Gilla Böcker. Kaninhjärta ville jag läsa innan givetvis då jag hört väldigt mycket gott om den.

Den här boken tillhör tydligen kategorin ungdomsbok. Men jag tycker absolut att den kan läsas av alla åldrar, tycker inte alls att det kändes som en ungdomsbok utan mer som en vuxenbok.

Kaninhjärta var en intressant bok. Jag har inte läst något tidigare som handlar om spöken och medium. Trots att jag är något skeptisk till just medium så var det faktiskt ändå intressant och kusligt att läsa hela andegrejen.

Varje kapitel inleds med en Kent-låt och ett litet citat ur låttexten. Jag har faktiskt inte lyssnat så mycket på Kent så jag känner inte igen låtarna alls. Men det spelade ingen roll, citaten fick ändå fram en speciell stämning till boken och varje kapitel.

Både Anne och Mary är intressanta karaktärer. Men det var Anne som jag fastnade för mest. Jag blev lite irriterad emellanåt på Mary, hon gjorde mig frustrerad mellan kapitlen. Med Anne kände och led jag med på ett annat sätt. Men de lyckas båda beröra mig på olika sätt.

Kaninhjärta var välskriven, lättläst, gripande och spännande. Den var dyster, mörk och deprimerande, fast med det menar jag inget negativt tvärtom hur konstigt det än kan låta. Det är en bra debutbok och jag gillade den i stora hela. Jag ser fram emot att läsa Fågelbarn snart. 

Betyg: 4 av 5.  

Nytt i hyllan #12

Det har verkligen kommit hem många recensionexemplar de senaste veckorna, så himla roligt. Igår fick jag hem dessa två. Jag blev hur glad som helst för Rädda mig inte, jag fick hem Rör mig inte här om dagen, trodde verkligen inte att jag skulle få båda. Ser så mycket fram emot att läsa dem.
Och så fick jag Kretsen av Maggie Stiefvater som jag också ser fram emot att läsa.

Tusen tack till B.Wahlströms för båda dessa exemplar. 

tisdag 14 maj 2013

Top ten Tuesday #8

Veckans Top Ten Tuesday lyder: Though subjects. Top Ten Books Dealing With Tough Subjects (abuse, suicide, grief etc or something personal hard for you)
Som vanligt utan inbördes ordning.

1. 14 år till salu av Caroline Engvall
Våldtäkt, prostitution. övergrepp och självförnedring.  

2. Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf
Magdalena berättar om misshandeln hon fick utså från sin stora kärlek.

3. Flyga drake av Khaled Hosseini
Detta är en av mina favoritböcker. Jag blev så berörd av denna bok, den väckte verkligen många känslor. 

4. Crank av Ellen Hopkins
Jag skulle egentligen vilja välja hela Crank trilogin här då de går hand i hand. En oerhört stark historia om en missbrukande dotter, hur det inte endast påverkar hennes liv utan alla i hennes liv. 

5. Pojken som kallades Det av Dave Pelzer
Jag mår dåligt bara av att tänka på denna bok. Det är en oerhört bra bok, men det vände sig i magen på mig ganska många gånger under tiden jag läste denna. 

6. Flickan från ovan av Alice Sebold
Jag tyckte att denna bok var lite långdragen när jag läste den. Men den var bra.

7. Kaninhjärta av Christin Ljungqvist
Denna läste jag ut här om dagen (recension kommer)

måndag 13 maj 2013

Nytt i hyllan #11

Jag är väl en av de få som inte har läst denna väldigt omtalade bok, Rör mig inte av Tahereh Mafi. Denna kom hem i brevlådan och jag är så glad över den, ser så väldigt mycket fram emot att läsa den. Tusen tack B.Wahlströms för detta exemplar. 


För dig blottad av Syliva Day


Titel: För dig blottad
Författare: Sylvia Day
Förlag: Norstedts - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-1-305121-5
Serie: Crossfire (#1)
Språk: Svenska
Antal sidor: 330
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Femtio nyanser-febern har drabbat världen och med den följer en ny generation erotisk litteratur. Sylvia Days Crossfiretrilogi har gjort internationell succé; redan såld till över 30 länder. För dig blottad är den första delen om Eva and Gideon.
 

Han var vacker, farlig och väldigt het. Jag drogs till honom som jag aldrig hade gjort till någon tidigare. Jag längtade efter hans beröring som en drog, trots att jag inte borde det. Jag försökte undvika och avvisa honom. Med tanke på min historia hade jag inte plats för en man i mitt liv. Men han såg min attraktion och den utnyttjade han lätt.

Gideon visste. Han hade sina egna demoner. Och vi skulle bli som speglar, reflekterande varandras mest privata världar ... och önskningar.

Hans kärlek förvandlade mig, och jag bad om att vårt förflutna inte skulle förstöra allt.

~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag var väldigt sugen på att läsa denna bok, så när jag fick den blev jag jätteglad. Jag blev positivt överraskad av denna bok. 

Jag ska säga att jag givetvis hade "Fifty shades" i tankarna som jag läste förra året när jag började läsa "För dig blottad". Men jag gillade "För dig blottad" så mycket mer än "Fify shades".

Visst finns likheterna där, han är snygg, rik, osar sex, hon dras till honom, det är kärlek, det är sex, sex och sex. Jag antar att böcker som är skrivna efter "Femtio nyanser" ofta kommer att bli jämförda med just dem, tråkigt tycker jag.

Den kvinnliga huvudkaraktären Eva är mycket mer erfaren än vad Ana var och Gideon är inte lika freaky som Christian. Här är det mera passion, lust och någorlunda normalt sex och inte bondage som det var hos Ana och Christian.Visst relationen mellan Eva och Gideon är kanske inte så jättenormal, men jag tror faktiskt att även det kan ta vändning i kommande böcker.
I “För dig blottad” fick vi veta mer om Evas förflutna. Jag hoppas att man i kommande bok får reda på vad det är som har skadad Gideon i hans förflutna, för det är tydligt att det är något som har hänt även honom.

Jag tycker att denna var bra skriven, Sylvia Day kan det här med att beskriva sex. Jag tycker inte att det är för mycket sex utan precis lagom i en sån här bok. I "Femtion nyanser" tröttnade jag efter ett tag då boken i stort sett endast handlade om sex, inte för att jag är pryd men det blev liksom för mycket.
Jag tycker absolut inte att Day “kopierade” E.L James.

Jag kommer absolut att läsa de andra två böckerna i serien, längtar verkligen tills andra delen kommer ut på svenska. Då jag läste den här på svenska kommer jag fortsätta läsa dem på just svenska.
Jag ser fram emot “För dig sedd” för att se i vilken riktning allting utvecklar sig.

När jag hade läst ut denna gav jag den betyget 3 på min Goodreads, men jag måste faktiskt säga att jag ändrar mig och ger den betyget 4. För ja, jag tyckte verkligen om denna bok.

Betyg: 4 av 5

söndag 12 maj 2013

TAG: Tegelstenar

Jag har blivit taggad av Lena och Anna att göra denna tag, vad roligt.
Taggen går ut på att  hitta de fem tjockaste böckerna i din bokhylla som du har läst och hitta de två tjockaste böckerna i din TBR-hög (böcker som skall läsas). Och sedan ska man även tagga fem andra.

Mina fem tjockaste böcker som jag har läst:

Dessa är: 
* Blonde av Joyce Carol Oates 
862 sidor. Älskade denna bok.
* Gone with the wind av Margareth Mitchell
1448 sidor. Denna läste jag förra månaden.
* The count of Monte Cristo av Alexandre Dumas
1276 sidor. Älskar denna klassiker.
* Breaking Dawn av Stephenie Meyer
756 sidor. 
* Harry Potter and the order of the phoenix av J.K Rowling
966 sidor. Var den verkligen så tjock?! 

Här är mina två olästa tegelstenar: 


Det är: 
* A dance with dragons av George R.R Martin
1051 sidor. Denna är egentligen fusk på denna tagg då jag inte har läst de första fyra. Men den var tjockast av alla fem böckerna som har kommit ut. 
* War and Peace av Leo Tolstoy
1024 sidor. När jag ska ta mig igenom denna är en bra fråga. Texten är superliten, men jag vill läsa den någon gång.  

Sedan är det meningen att jag ska tagga fem andra. Men jag har verkligen ingen koll på vilka som har gjort den. Så jag kör den tråkiga stilen och taggar alla som vill helt enkelt. 

Bokbloggsjerka – 10 – 13 maj

Denna vecka undrar Annika:

För en tid sedan ställde Bokhora frågan om det är finare att läsa på originalspråk. Jag deltog inte själv i debatten, men för att spinna vidare på frågan skulle jag gärna vilja veta om ni alltid försöker att läsa de böcker ni kan på originalspråket eller om ni hellre väntar på de svenska översättningarna?

Jag läser oftast på orginalspråk, engelska och svenska. Jag tycker om att läsa på engelska och tycker oftast om att engelska böcker gör sig bäst på just engelska. Sedan övar jag hela tiden min engelska då jag använder engelskan dagligen på mitt jobb. 
Självklart läser jag en del som är översatta på svenska. Tex. Sophie Kinsellas böcker tycker jag är så mycket bättre på svenska än engelska, jag har aldrig fastnat för hennes böcker på engelska utan har alltid läst dem på svenska. 

Jag önskar att jag hade tiden till att läsa böcker på tyska som jag har pluggat. Jag skulle vilja hålla igång tyskan samt spanska (som jag pluggat lite, skulle vilja fortsätta) dessa språk men tiden finns inte för mig att tråckla mig igenom böcker på tyska, det skulle ta mig på tok för lång tid att läsa ut en bok bara för att den är på orginalspråk.
Det är ett par kroatiska författare jag skulle vilja läsa på just kroatiska (mitt modersmål), men jag har inte riktigt hittat dem här hemma i Sverige (har väl inte ansträngt mig så värst mycket heller till att hitta dem).    

onsdag 8 maj 2013

Underbara helvete av Jamie McGuire


Titel: Underbara helvete
Författare: Jamie McGuire
Förlag: Kalla Kulor Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
Serie: Beautiful (#1)
Språk: Svenska
Antal sidor: 358
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia

(Utläst 2 maj)
 
******************************************************************************************************************
Handling: Tillsammans är de en katastrof. Ett underbart helvete. En våldsamt intensiv kärlekshistoria som kommer att hålla dig klistrad vid boksidorna.

Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.

Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och i stället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotiskt upp och ner, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.
~Goodreads.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag fastnade för denna bok på en gång, efter bara ett par sidor så var jag fast. Jag gillar verkligen titeln på boken, för det är verkligen ett underbart helvete som Abby och Travis tar med oss på.

Jag tyckte om Jamies skrivsätt. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var jag gillade med hennes sätt att skriva, hela historien flöt på väldigt, väldigt bra.

Jag tyckte i stort sett om alla karaktärer, Abby, Travis, America och Shelpy.
Travis är en sådan där karaktär som du egentligen vet att du inte borde gilla men kan inte låta bli att inte gilla honom. Han och Abby var gulliga med varandra, jag blev dock irriterad ibland på alla deras gräl. Ibland kändes det som att det var småsaker de bråkade över, ibland blev jag frustrerad över hur många gånger de gjorde slut och blev tillsammans.Men jag gillade dem tillsammans.
Jag gillade verkligen vänskapen mellan alla fyra huvudkaraktärer, vänskapen var något av en röd tråd igenom hela boken. Jag tyckte väldigt mycket om America, hon var en sådan fin vän till Abby som alltid fanns där för henne.

Boken lämnade mig med ett par frågor. Jag tycker inte riktigt att man fick reda på så mycket om Abbys förflutna och även om Travis förflutna. Jag hade velat veta lite mera.

Del två heter ”Walking Disaster”, har inte fått någon svensk titel ännu. Hoppas även att den blir översatt för jag vill hemskt gärna läsa även den. Annars köper jag den på engelska. Att den är skriven från Travis perspektiv (POV) gillar jag, jag vill gärna veta vad som försiggår i hans tankar och huvud. Där hoppas jag även få lite svar på de frågor som lämnade mig undrande om deras förflutna i första boken.

Men som sagt jag gillade denna bok väldigt mycket. Kan verkligen rekommendera er att läsa den. 

Betyg: 4 av 5.

tisdag 7 maj 2013

Top ten Tuesday #7

Veckans Top Ten Tuesday lyder: Top Ten Books When You Need Something Light & Fun. Som vanligt utan inbördes ordning.
Jag läser faktiskt en hel del chick-lit så jag skulle egentligen kunna lista en hel del böcker. Men jag har försökt att inte endast ta just chick-lits på denna lista.

1. Karriär & Köksbesvär av Sophie Kinsella
Denna snodde jag av Carro. Jag gillar i stort sett alla böcker som hon har skrivit som Sophie Kinsella, men denna var verkligen jätterolig.

2. Drottningen vänder blad av Alan Bennett
Jättegullig liten bok. Den är inte alls lång, man läser ut den på en förmiddag.

3. The Dirt, Confessions of the world´s most notorious rock band av Mötley Crüe 
Läste denna för ett par år sedan. Jag har inte lyssnat så mycket på Mötley Crüe, har hört något låt här och där. Denna bok var helt sinnessjuk, att dessa killar fortfarande lever. Men en väldigt intressant bok.

4. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
Den här har jag säkert skrivit om tidigare. Men jag gillade den väldigt mycket och tyckte den var rolig. 

5. Live to win: Låtarna som skrev mitt liv av Andreas Carlsson
En väldigt inspirerande bok.

6. Callgirl på Manhattan av Tracy Quan. 
En väldigt lättläst och faktiskt väldigt intressant bok.

7. Guccikrigen: hur jag överlevde mord och intriger i världens största modehus av Jenny Gucci. 
Nu blev det en helt del biografier inser jag på denna lista. Men detta är böcker jag kommer på  såhär allt eftersom jag gör denna lista samtidigt som jag kollar igenom min Goodreads. Är man intresserad av mode och vill läsa om intrigerna som försiggick i huset Gucci är detta en intressant bok.

8. En flickfotografs bekännelser av Bingo Rimér
Men se där ännu en biografi. Intressant och oerhört lättläst bok om Sveriges främsta flickfotograf. Denna läste jag ut på bara nån timme. Säga vad man vill om Bingo Rimér men han är en intressant filur.

Jag nöjer mig faktiskt med dessa idag.

måndag 6 maj 2013

Kvinnan i rummet (Avdelning Q #1) av Jussi Adler-Olsen


Titel: Kvinnan i rummet
Författare: Jussi Adler-Olsen
Serie: Avdelning Q #1
Förlag: Bonnier Pocket
Språk: Svenska
Antal sidor: 349
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Den första boken i Jussi Adler-Olsens hyllade serie om Avdelning Q

Kriminalinspektör Carl Mørck är tillbaka på jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blivit nedskjutna. Ena kollegan dog och den andre är förlamad. Carl är oskadd men plågas av skuldkänslor gentemot sina kollegor. 

Den unga och lovande politikern Merete Lynggaard försvinner spårlöst en vårdag 2002. Medierna kastar sig över fallet och börjar spekulera om allt ifrån självmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisen inleder snart en stor utredning lyckas inte hitta de skyldiga. Carl Mørck och hans assistent Hafez el-Assad får ansvaret för utredningen av Merete Lynggaards försvinnande och snart börjar det hända saker. De är en hänsynslös förbrytare på spåren. Kommer de att hitta galningen innan det är för sent?
~Bokia.se
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har varit sugen på att läsa Jussi Adler-Olsens böcker ett tag. Jag har gått med i en Deckar Cirkel via bloggen, jätteroligt. Egentligen ska vi läsa "Flaskpost från P" denna månad skriven av samma författare. Men då jag har ett par rec-ex att läsa denna månad hinner jag inte riktigt med den eftersom detta är min första Jussi Adler-Olson bok. Så jag läste första boken helt enkelt.

Jag har nog inte vad jag kan komma på läst någon dansk deckare tidigare så det var väldigt trevligt att lära känna nya miljöer, städer och gator.

Detta var en mycket välskriven, bra och spännande deckare. Den var även lite humoristisk och det gillade jag. Jag gillade hur läsaren slussades mellan årtalen, det var inte förvirrande som det i vissa böcker kan bli. Utan det gav läsaren en större förståelse för handlingen och storyn.

Huvudpersonerna Carl och Assad var väldigt intressanta karaktärer. Jag gillade relationen dem emellan, de hade en skön jargong mellan varandra och jag tyckte att de kompletterade varandra väldigt bra. Jag ser fram emot att lära känna dem mera i kommande böcker.

Enda negativa med denna bok var att jag tyckte att slutet var lite långdraget men annars så är jag väldigt nöjd med denna bok. Jag kommer absolut att fortsätta läsa denna serie och författare. 

Betyg: 4 av 5. 

söndag 5 maj 2013

En smakbit på söndag - För dig blottad

Även denna söndag kommer min smakbit sent, men som förra gången bättre sent än aldrig.
Jag har just börjat läsa "För dig blottad" av Syliva Day. Min smakbit är från sidan, 9:

De riktiga New York-borna kryssade obesvärat mellan hindren, lika bekväma med staden som med ett par väl ingångna skor. De såg inte ångan som steg från gallren i trottoaren som något speciellt romantiskt eller häftigt, de förundrades inte över att gatan vibrerade när ett tunnelbana tåg dundrade fram under dem; jag, däremot, kunde inte hålla tillbaka ett förtjust leende. New York var som en förälskelse, och det syntes på mig. 

fredag 3 maj 2013

Halva målet klart.


Igår upptäckte jag att jag har klarat av halva min reading challenge som jag har på Goodreads för 2013. I början på året så satte jag som mål att läsa 50 böcker. Mycket ska ju hinnas med i vardagen och många av böckerna på min olästa hylla är ganska tjocka. Men sedan i mars så höjde jag målet till 70 böcker istället då jag då redan hade läst över 20 böcker.
Så jag har nu läst 35 böcker av 70. Väldigt nöjd med att jag har hunnit komma halvvägs såhär i början på maj månad. Hatten av till er som hinner med att läsa 100 böcker på ett år :)

onsdag 1 maj 2013

Nytt i hyllan #10

Jag har fått hem ett par böcker till. Dessa två rec-ex nedan fick jag hem igår av Norstedts. Jag tackar så mycket för dessa två böcker Nordstedts och ser mycket fram emot att läsa dem.