onsdag 8 maj 2013

Underbara helvete av Jamie McGuire


Titel: Underbara helvete
Författare: Jamie McGuire
Förlag: Kalla Kulor Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
Serie: Beautiful (#1)
Språk: Svenska
Antal sidor: 358
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia

(Utläst 2 maj)
 
******************************************************************************************************************
Handling: Tillsammans är de en katastrof. Ett underbart helvete. En våldsamt intensiv kärlekshistoria som kommer att hålla dig klistrad vid boksidorna.

Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.

Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och i stället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotiskt upp och ner, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.
~Goodreads.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag fastnade för denna bok på en gång, efter bara ett par sidor så var jag fast. Jag gillar verkligen titeln på boken, för det är verkligen ett underbart helvete som Abby och Travis tar med oss på.

Jag tyckte om Jamies skrivsätt. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var jag gillade med hennes sätt att skriva, hela historien flöt på väldigt, väldigt bra.

Jag tyckte i stort sett om alla karaktärer, Abby, Travis, America och Shelpy.
Travis är en sådan där karaktär som du egentligen vet att du inte borde gilla men kan inte låta bli att inte gilla honom. Han och Abby var gulliga med varandra, jag blev dock irriterad ibland på alla deras gräl. Ibland kändes det som att det var småsaker de bråkade över, ibland blev jag frustrerad över hur många gånger de gjorde slut och blev tillsammans.Men jag gillade dem tillsammans.
Jag gillade verkligen vänskapen mellan alla fyra huvudkaraktärer, vänskapen var något av en röd tråd igenom hela boken. Jag tyckte väldigt mycket om America, hon var en sådan fin vän till Abby som alltid fanns där för henne.

Boken lämnade mig med ett par frågor. Jag tycker inte riktigt att man fick reda på så mycket om Abbys förflutna och även om Travis förflutna. Jag hade velat veta lite mera.

Del två heter ”Walking Disaster”, har inte fått någon svensk titel ännu. Hoppas även att den blir översatt för jag vill hemskt gärna läsa även den. Annars köper jag den på engelska. Att den är skriven från Travis perspektiv (POV) gillar jag, jag vill gärna veta vad som försiggår i hans tankar och huvud. Där hoppas jag även få lite svar på de frågor som lämnade mig undrande om deras förflutna i första boken.

Men som sagt jag gillade denna bok väldigt mycket. Kan verkligen rekommendera er att läsa den. 

Betyg: 4 av 5.

3 kommentarer:

  1. Läste ut den i natt, dumt å börja med den när man går till sängs, den var ju SÅ bra!!! :) Älskade den och låg och fnittrade och flinade genom boken :)

    SvaraRadera
  2. Ligger lite efter i läsplaneringen så har precis börjat på den, men fastnade dock inte efter ett par sidor som du gjorde. Jag hoppas att det kommer :)

    SvaraRadera
  3. Du har blivit taggad av mig.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.