måndag 6 maj 2013

Kvinnan i rummet (Avdelning Q #1) av Jussi Adler-Olsen


Titel: Kvinnan i rummet
Författare: Jussi Adler-Olsen
Serie: Avdelning Q #1
Förlag: Bonnier Pocket
Språk: Svenska
Antal sidor: 349
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Den första boken i Jussi Adler-Olsens hyllade serie om Avdelning Q

Kriminalinspektör Carl Mørck är tillbaka på jobbet efter en traumatisk händelse där han och två kollegor blivit nedskjutna. Ena kollegan dog och den andre är förlamad. Carl är oskadd men plågas av skuldkänslor gentemot sina kollegor. 

Den unga och lovande politikern Merete Lynggaard försvinner spårlöst en vårdag 2002. Medierna kastar sig över fallet och börjar spekulera om allt ifrån självmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisen inleder snart en stor utredning lyckas inte hitta de skyldiga. Carl Mørck och hans assistent Hafez el-Assad får ansvaret för utredningen av Merete Lynggaards försvinnande och snart börjar det hända saker. De är en hänsynslös förbrytare på spåren. Kommer de att hitta galningen innan det är för sent?
~Bokia.se
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har varit sugen på att läsa Jussi Adler-Olsens böcker ett tag. Jag har gått med i en Deckar Cirkel via bloggen, jätteroligt. Egentligen ska vi läsa "Flaskpost från P" denna månad skriven av samma författare. Men då jag har ett par rec-ex att läsa denna månad hinner jag inte riktigt med den eftersom detta är min första Jussi Adler-Olson bok. Så jag läste första boken helt enkelt.

Jag har nog inte vad jag kan komma på läst någon dansk deckare tidigare så det var väldigt trevligt att lära känna nya miljöer, städer och gator.

Detta var en mycket välskriven, bra och spännande deckare. Den var även lite humoristisk och det gillade jag. Jag gillade hur läsaren slussades mellan årtalen, det var inte förvirrande som det i vissa böcker kan bli. Utan det gav läsaren en större förståelse för handlingen och storyn.

Huvudpersonerna Carl och Assad var väldigt intressanta karaktärer. Jag gillade relationen dem emellan, de hade en skön jargong mellan varandra och jag tyckte att de kompletterade varandra väldigt bra. Jag ser fram emot att lära känna dem mera i kommande böcker.

Enda negativa med denna bok var att jag tyckte att slutet var lite långdraget men annars så är jag väldigt nöjd med denna bok. Jag kommer absolut att fortsätta läsa denna serie och författare. 

Betyg: 4 av 5. 

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ser verkligen fram emot att läsa resten av böckerna :)

   Radera
 2. Svar
  1. Hihi, jag velade om jag skulle lägga upp detta innan vi pratade om böckerna. Men den fick komma upp :)

   Radera
 3. Någon gång ska jag också, har ju de fyra första böckerna stående här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade denna verkligen, ser fram emot att läsa resten :)

   Radera
 4. Kul att du gillade den :D Hoppas du gillar resten i serien också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade den verkligen och har hittat en ny favoritförfattare, kul :) Ser verkligen fram emot att läsa resten :)

   Radera
 5. Jag har också första boken i serien stående hemma och tror verkligen att jag skulle gilla dem, men än har det liksom inte blivit av.. Synd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så mycket man ska hinna med att läsa ;) men denna kan jag verkligen rekommendera dig att ta dig ann ;)

   Radera
 6. Kunde inte låta bli att tjuvläsa. Kommer troligtvis också att satsa på denna, har inte läst någon av dem tidigare och det känns ju lite roligare att läsa i rätt ordning så att säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte vänta med att lägga upp denna recension men kunde inte hålla mig :) jag gillar att läsa böckerna i ordning för man får ju alltid lära känna karaktärerna mer och mer för varje bok :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.