torsdag 30 maj 2013

Uppgörelsen av Buthler & Öhrlund


Titel: Uppgörelsen
Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Förlag: Massolit Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-87135-18-7
Språk: Svenska
Antal sidor: 467
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Uppgörelsen är den fjärde boken om psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i författarduon Buthler & Öhrlunds succéthrillers En nästan vanlig man, Grannen och Återvändaren.

På ytan är Christopher Silfverbielke en charmerande och världsvan affärsman, men bakom masken är han en känslokall psykopat och seriemördare. Efter att ha hållit sig gömd utomlands är nu Silfverbielke tillbaka i Sverige. På själva julafton har han involverat kriminalkommissarie Jacob Colts egen familj i sina ondskefulla handlingar, och nu planerar mördaren sin hämnd på en enslig gård i mörkaste Småland.

Det är upplagt för en sista desperat kraftmätning mellan de två ärkefienderna, en sammandrabbning som hotar att få ödesdigra konsekvenser inte bara för de två männen själva utan för ett stort antal människor i deras omgivning - mer eller mindre oskyldiga


~Bokia.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Dan Buthler & Dag Öhrlund blev snabbt mina favoritförfattare när jag för ett par år sedan läste deras första bok, Mord.net. Jag har läst samtliga deras tidigare böcker och jag gillar dem alla väldigt, väldigt mycket. Detta var fjärde boken om psykopaten Christopher Silverbielke.

Uppgörelsen har jag väntat med spänning enda sedan jag läste ut Återvändaren. Återvändaren slutade med en sådan cliffhanger att jag ville ha denna uppföljare omgående. 

Uppgörelsen börjar där Återvändaren precis slutade. Jag personligen tycker att det är en fördel att läsa böckerna i kronologisk ordning och att man bör läsa dem i ordning. Men vill ni inte det så finns det i början av boken en mycket bra resumé som sammanfattar vad som har hänt i de tidigare böckerna om Silfverbielke.

Precis om de andra böckerna så gillade jag denna med, gillade den väldigt mycket. Boken är spännande, det är hela tiden ett högt tempo och det gillar jag. Varje kapitel slutar spännande som gjorde att jag ville fortsätta läsa. Som i de andra böckerna med Silfverbielke innehåller denna grovt skildrat sex och mycket grym våld, det är väldigt detaljerat beskrivet. Är man känslig så är inte detta något för dig, men om man inte är känslig så är det en mycket bra bok.

Jag trodde att detta var den sista boken om psykopaten Christopher men utan att avslöja för mycket så öppnar författarna läsaren för en fortsättning. Jag hoppas i alla fall att Butler & Öhrlund kommer att skiva en till bok om denna sjuka karaktär. Om inte hoppas jag att de fortsätter att skiva flera böcker tillsammans eftersom jag verkligen gillar deras böcker.

Betyg: 4 av 5.

6 kommentarer:

 1. Jag har inte läst Återvändaren än, men det kommer väl. Blev lite less på psykopaten i förra boken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar verkligen dessa böcker :)

   Radera
 2. Super bra böcker, väntat på Uppgörelsen ända sen Återvändaren var färdigläst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är verkligen superbra böcker :) samma här, väntat enda sedan Återvändaren kom :) jag hoppas det blir flera böcker :)

   Radera
 3. Värdelös bok. Varför skriva så detaljerat om våldtäkter? Har vi inte nog med sånt i samhället? Nej, jag är inte en känslig person.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har rätt att tycka det de vill om en bok. Jag kan hålla med om att just våldtäkt delarna inte hade behövt vara så detaljerade men det var inte något som jag hakade upp mig på. Detta är varken den första eller sista bok som har skrivits om våldtäkt.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.