onsdag 29 maj 2013

Fågelbarn av Christin Ljungqvist

Titel: Fågelbarn
Författare: Christin Ljungqvist
Förlag: Gilla Böcker - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-918663434-6
Språk: Svenska
Antal sidor: 283
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Från början hade Hanna två bröder, Samuel och Jens. Det skiljde bara ett år mellan dem, men medan Samuel var känslig och försiktig, var Jens hans raka motsats. Nu är de borta, båda två. Och allt är Jens fel. Och kanske Hannas också, hon visste ju vad som skulle hända, kanske kunde hon ha stoppat det. Är det därför Jens har kommit tillbaka, för att hämnas?
I Christin Ljungqvists andra roman för unga vuxna får Hanna, en av bikaraktärerna från debuten Kaninhjärta, huvudrollen i ett suggestivt thrillerdrama. Trots barndomens tragedi och det oförklarliga som händer henne, tar hon sig ur familjens kvävande famn. Ut i livet.
~Gillabocker.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Tidigare denna månad läste jag Christin Ljungqvists debutbok, Kaninhjärta. Jag gillade Kaninhjärta och såg fram emot att läsa denna som jag fick av Gilla Böcker.

När jag började läsa Fågelbarn förstod jag snabbt att Hanna var mycket yngre än vad jag trodde att hon var. För i Kaninhjärta tycker jag att hon framstod som äldre trots att det aldrig skrevs i debut boken hur gammal hon faktiskt var. Men i den framstod hon som mycket äldre. Men det störde mig absolut inte att hon var yngre än vad jag tänkt mig.

Christin Ljungqvist är otroligt duktig på att skildra denna familj som sakta går i bitar. Hon är duktig på att beskriva och fånga de olika personernas karaktärer. Jag gillade verkligen Hanna, hon var väldigt levande och jag tyckte om att följa hennes väg till rättvisa och att bli betrodd. Christin är även duktig på att beskriva miljöerna.

Precis som med hennes första bok tycker jag inte att denna behöver klassas som en ungdomsbok utan den kan läsas av alla åldrar.

Trots att jag gillar Fågelbarn mycket så tyckte jag ändå bättre om Kaninhjärta. Om ni gillade Kaninhjärta så säger jag bara att ni ska läsa denna, vänta inte med att läsa Fågelbarn.

Betyg: 4 av 5. 

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.