tisdag 21 maj 2013

Sommarbruden av Marita Conlon-McKenna

Titel: Sommarbruden
Författare: Marita Conlon-McKenna
Förlag: Norstedts - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-1-303330-3
Språk: Svenska
Antal sidor: 418
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Amy och Dan bor tillsammans i Dublin. De är i trettioårsåldern, upptagna av sina karriärer och har en stor vänkrets. Deras båda familjer tycker att de är som gjorda för varandra, så när Dan friar till Amy under en romantisk weekendresa till Venedig och Amy säger ja blir släkt och vänner eld och lågor. Särskilt Amys mamma Helen, som i egenskap av brudens mor, kan glädja sig åt att planera sin dotters drömbröllop.

Amy och Helen går in för planeringen med liv och lust. Men det är mycket som behöver ordnas och många viljor ska samsas. Till slut växer planeringen Amy över huvudet och allt prat om det stundande bröllopet tär på hennes och Dans relation.
Katastrofen är ett faktum när Dan fått nog och slår upp förlovningen efter ett uppslitande gräl. Amy flyttar in hos sin bästa väninna Jess. Dan deppar på sitt håll och inser till sist att han måste stå upp för sin kärlek till Amy och inte låta deras bröllop stå i vägen för den. När Amy säger ja igen vet båda att de själva måste ta kontroll över bröllopet för att det ska bli en fest i kärlekens tecken.


~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Detta var den andra bok jag läser skriven av Marita Conlon-McKenna. Jag läste
En liten hattaffär på hörnet tidigare i år. Den boken gillade jag. Så jag var väldigt glad över att få Sommarbruden och var väldigt peppad på att läsa den.

Sommarbruden är en feel-good kärleksroman som verkligen passar att läsa nu inför sommaren. Perfekt semesterläsning.  

Tycker man om Maritas tidigare böcker kommer man även att gilla denna. Den är väl skriven, lättsam, gullig och kärleksfull. Tyckte om hur man fick följa all planering inför Amy och Dans stora dag. Jag själv är inte gift så jag har inte planerat något bröllop. Men jag tycker att författaren har fångat hur hektiskt det kan vara med alla förberedelser för ett bröllop.

Jag gillade i stort sett alla karaktärer. Det var så mycket kärlek dem emellan, hur de i slutändan blev enda stor lycklig och fin familj. Tyckte väldigt mycket om Amy och hur man fick följa hennes väg till altaret och hennes stora dag.

Måste även passa på att säga att jag tycker mycket om omslaget till boken, den är så fin och känns riktigt somrig och härlig.

Jag kommer att se till att läsa hennes andra böcker också, Bröllopsfixaren och Kockskola för ensamma hjärtan.

Betyg: 3 av 5.

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte mycket om En liten hattaffär på hörnet:). Sommarbruden ska jag nog läsa i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade du En liten hattaffär på hörnet så kommer du gilla denna :) Perfekt sommarläsning :)

   Radera
 2. Är nyfiken på denna med. Kanske få bli lite sommarläsning för min del!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.