måndag 13 maj 2013

För dig blottad av Syliva Day


Titel: För dig blottad
Författare: Sylvia Day
Förlag: Norstedts - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-1-305121-5
Serie: Crossfire (#1)
Språk: Svenska
Antal sidor: 330
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia
 
******************************************************************************************************************
Handling: Femtio nyanser-febern har drabbat världen och med den följer en ny generation erotisk litteratur. Sylvia Days Crossfiretrilogi har gjort internationell succé; redan såld till över 30 länder. För dig blottad är den första delen om Eva and Gideon.
 

Han var vacker, farlig och väldigt het. Jag drogs till honom som jag aldrig hade gjort till någon tidigare. Jag längtade efter hans beröring som en drog, trots att jag inte borde det. Jag försökte undvika och avvisa honom. Med tanke på min historia hade jag inte plats för en man i mitt liv. Men han såg min attraktion och den utnyttjade han lätt.

Gideon visste. Han hade sina egna demoner. Och vi skulle bli som speglar, reflekterande varandras mest privata världar ... och önskningar.

Hans kärlek förvandlade mig, och jag bad om att vårt förflutna inte skulle förstöra allt.

~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag var väldigt sugen på att läsa denna bok, så när jag fick den blev jag jätteglad. Jag blev positivt överraskad av denna bok. 

Jag ska säga att jag givetvis hade "Fifty shades" i tankarna som jag läste förra året när jag började läsa "För dig blottad". Men jag gillade "För dig blottad" så mycket mer än "Fify shades".

Visst finns likheterna där, han är snygg, rik, osar sex, hon dras till honom, det är kärlek, det är sex, sex och sex. Jag antar att böcker som är skrivna efter "Femtio nyanser" ofta kommer att bli jämförda med just dem, tråkigt tycker jag.

Den kvinnliga huvudkaraktären Eva är mycket mer erfaren än vad Ana var och Gideon är inte lika freaky som Christian. Här är det mera passion, lust och någorlunda normalt sex och inte bondage som det var hos Ana och Christian.Visst relationen mellan Eva och Gideon är kanske inte så jättenormal, men jag tror faktiskt att även det kan ta vändning i kommande böcker.
I “För dig blottad” fick vi veta mer om Evas förflutna. Jag hoppas att man i kommande bok får reda på vad det är som har skadad Gideon i hans förflutna, för det är tydligt att det är något som har hänt även honom.

Jag tycker att denna var bra skriven, Sylvia Day kan det här med att beskriva sex. Jag tycker inte att det är för mycket sex utan precis lagom i en sån här bok. I "Femtion nyanser" tröttnade jag efter ett tag då boken i stort sett endast handlade om sex, inte för att jag är pryd men det blev liksom för mycket.
Jag tycker absolut inte att Day “kopierade” E.L James.

Jag kommer absolut att läsa de andra två böckerna i serien, längtar verkligen tills andra delen kommer ut på svenska. Då jag läste den här på svenska kommer jag fortsätta läsa dem på just svenska.
Jag ser fram emot “För dig sedd” för att se i vilken riktning allting utvecklar sig.

När jag hade läst ut denna gav jag den betyget 3 på min Goodreads, men jag måste faktiskt säga att jag ändrar mig och ger den betyget 4. För ja, jag tyckte verkligen om denna bok.

Betyg: 4 av 5

8 kommentarer:

 1. Jag tyckte också om den :) Ser framemot att läsa fortsättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den verkligen och ser framemot fortsättningen jag med :)

   Radera
 2. Jag är jättesugen på att läsa denna serien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag verkligen att du ska göra :)

   Radera
 3. Jag är också sugen på den här, trots att jag inte gillade Fifty shades så mycket. Antar att det beror på att den har blivit så omskriven :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker verkligen att du ska läsa denna. Det var inte så att jag ogillade Fifty shades men denna var så mycket bättre.

   Radera
 4. Den här tror jag nog att jag måste läsa snart! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det :) Jag gillade den verkligen :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.