torsdag 18 juni 2020

Mig skall intet fattas av E L Dezmin

Titel: Mig skall intet fattas
Författare: E L Dezmin
Förlag: DareMe Publishing
ISBN: 978-91-9849-851-6    
Antal sidor: 292
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: DareMe Publishing, stort tack! 

Handling: Är det någonsin försvarbart att beröva någon livet?

Under Halloweenkvällen 2014 försvinner Ofelia Henriksson under spektakulära former framför tre av sina vänner, som också är de enda som bevittnar händelsen, ute i ett ensligt och övergivet hus. Det är åtminstone vad de hävdar och ett par veckor senare hittas några kvarlevor av henne som blivit utsatta för hög värme, nedgrävda i ett skogsparti ett par mil från platsen där hon försvann. Samtliga vittnen åtalas, men frikänns i brist på bevis.

Fem år senare beslutar sig en person för att nysta vidare i fallet, i hopp om att komma till klarhet med vem eller vilka som styckmördade henne. Vad hände egentligen den kvällen? För det kan omöjligt ha gått till som vittnena vidmakthåller: Att sägnen om huset är sann och att när Ofelias skugga försvann, gjorde hon det också.

Kommentar: Jag älskade författarens "Wicked game" och "Guessing game" som jag läste för ett par år sedan. Blev glad när jag fick förfrågan att läsa denna, verkade verkligen vara en bok i min smak.

Här har vi en spännande psykologisk thriller som fångade mig från första sidan. Mycket intressant historia och intrig om hur Ofelia försvinner. Jag försökte få ihop hur det låg till, trodde först att jag hade löst det men det kändes lite för enkel helt enkelt. Så jag hade givetvis fel och lyckades inte förrän mot slutet. Det var en oväntad utgång som jag inte såg komma men väldigt bra och överraskande avslut.

Jag tycker om författarens sätt att skriva och språk. Det är en bladvändare med korta kapitel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.