lördag 16 maj 2020

Den andra sömnen av Robert Harris

Titel: Den andra sömnen
Författare: Robert Harris
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8900-740-6
Original titel: The second sleep
Antal sidor: 315
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bookmark Förlag, stort tack!

Handling: England, år 1466. Den unge prästen Christopher Fairfax har skickats till den avlägsna byn Addicott St George för att hålla i begravningen av byns präst, fader Lacy. Området är fullt av artefakter från det förflutna, mynt, glasfragment, människoben, som fader Lacy samlat på. Ledde  hans besatthet av det föregångna till hans öde?

Fairfax är fast besluten att ta reda på sanningen. Under de kommande sex dagarna kommer allt han trott, om sig själv och sin världs historia, att ställas på sin spets. 

Kommentar: Jag har tidigare läst en bok av denna författare, har ett par till stående olästa i hyllan. Det här var en speciell bok, på ett bra sätt. Jag hade tänkt mig att den skulle vara på ett sätt men blev överraskad när det visade sig gå i en annan riktning. Lite förvirrad av året vi befinner oss i vart jag allt, kändes som jag inte riktigt fick ihop det alla gånger. Vi befinner oss egentligen 800 år in i framtiden från vår tideräkning sett men tideräkningen och utvecklingen har gått tillbaka til 1400-talet. Är ni förvirrade än? Det är jag haha. Man fick sig allt en tankeställare om framtiden som författaren beskriver.

Robert Harris är duktig på att måla upp miljöer och känsla med ord, jag kan verkligen se allt framför mig, även intressanta karaktärer. Han är duktig på att skriva intressanta och spännande historiska romaner. Jag gillade verkligen att läsa om detta tema även om jag vart lite förvirrad med alla tidshopp.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.