lördag 4 april 2020

Stum sitter guden av Anna Jansson

Titel: Stum sitter guden
Författare: Anna Jansson
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1305-281-6
Serie: Maria Wern #1
Antal sidor: 225 (E-bok)
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Mannen hängde stelt med en rännsnara runt halsen. Skjortan söndersliten, buken genomstungen med ett grovt spjut. Oförskämda vita flingor landade i mannens hår. Kanske naturens eget sätt att dölja det inträffade, ett midvinterblod. 

Polisassistent Maria Wern och hennes kolleger står handfallna inför det bestialitet de möter. Ett liknande mord inträffade i Uppsala nio år tidigare. Mördaren hade den gången omkommit i en bilbrand. Kan det trots att finnas något samband?
Tack vare Marias kamp och envishet tonar bilden av en mördare fram, en människa sviken och förnedrad till den punkt där verkligheten ger plats för vansinnet. Men det blir en kamp där Maria är nära att mista allt som betyder något för henne. 

Kommentar: Detta är en serie jag velat läsa så himla länge. När 21:a delen nu nyligen släpptes och landade i min brevlåda från förlaget tog jag mig i kragen och äntligen började på den. Jag hade tänkt skaffa alla delar men det visade sig vara svårare än tänkt så jag lånar dem som e-böcker på biblioteket till paddan istället.

Första delen i en lång serie då. Bra första deckare på en serie men lite rörig emellanåt, hängde inte riktigt med alla gånger. Lite seg i början upplevde jag den som också, men den blev riktigt spännande mot slutet. Lite problem med språket hade jag också men jag kan förbi se det. Gillade karaktärerna. Något annat som jag verkligen gillade var att den handlade om nordisk mytologi, det tycker jag är så intressant och fascinerande att läsa om.

Betyg: 2 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.