fredag 10 april 2020

Requiem på Dimön av Mariette Lindstein

Titel: Requiem på Dimön
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 978-91-5094-710-6
Serie: Sekten på Dimön #4
Antal sidor: 489
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: HarperCollins Nordic, stort tack!

Handling: Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, och själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av. 

Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp. Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. Alla i Julias närhet avråder henne från att ens träffa Franz. Men när han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar Requiem dödsmässan tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad spinner allt utom kontroll.   

Kommentar: Blev så glad när denna damp ner i brevlådan, tycker så mycket om Mariette Lindsteins böcker, hon skriver om ett mycket viktigt ämne nämligen sekter. Hon är så modig som vågar tala ut om Scientologerna där hon själv var medlem i ca 25 år. Trots att det är många år sedan som hon lämnade sekten kan de inte låta bli att låta henne vara i fred utan tar till olika metoder i kampen om att försöka tysta henne, men Mariette låter sig inte tystas utan fortsätter tala ut om sina erfarenheter hos sekten. Det är otroligt modigt av henne, starkt och jag beundrar hennes kämparglöd.

Det är alltid tryggt att läsa en bok av denna författare för jag vet att det kommer bli bra, har tyckt om varenda bok hon skrivit så jag var i trygga händer. "Requiem på Dimön" är den fjärde boken i serien om Franz Oswald och Dimön-serien. Som alltid för att få bäst förståelse för handlingen och karaktärerna tycker jag att dessa ska läsas i ordning.

Det låter kanske märkligt att skriva att det är roligt att vara tillbaka på Dimön och få ta del av Franz sjuka och galna värld men jag är så glad att Mariette bestämde sig för att skriva en uppföljare. Här har författaren valt att låta läsaren komma Franz ännu närmare då vi får läsa ur hans perspektiv, hon har verkligen gått in i hans sjuka huvud, man får komma ännu närmare honom i hans tankar.
Mariette målar upp ännu ett skrämmande porträtt av denna sektledare och jag ryser av obehag.
Julia växer sig självständigare och starkare ju längre vi kommer in i boken.

Genom hela boken finns det en krypande känsla av mystik och obehag, jag sitter på helspänn under hela tiden och är nästan lite rädd för att vända blad. Detta är ännu en lysande bok av författaren, spännande och högt tempo. Kan inte rekommendera den tillräckligt.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.