lördag 4 april 2020

Förstfödd av Nykänen & Selåker

Titel: Förstfödd 
Författare: Joni Nykänen & Johannes Selåker
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-330-9
Serie: Bruksfallet #1
Antal sidor: 334
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Handling: I norra Finland år 1945 självantänder en soldats kropp i slutskedet av ett farligt uppdrag. Elden förintar en finsk by och föder ett djupt hat i en brännskadad mans hjärta. 

Sju decennier efter tragedin äger flera brutala mord rum i Bruksfallet, en mellansvensk ort präglad av avfolkning och förfall. En utbredd rädsla blottar djupa sprickor i invånarnas relationer. Ett äldre par har förlorat kontakten med sin dotter Aino, som valt att leva utanför samhället. 

En ung frilansjournalist med smak för piller och en ålderstigen polis med liberal syn på lagen är alltid steget efter i jakten på den som dödar. Till slut väljer en grupp mäktiga män att ta lagen i egna händer, när en dömd mördare återvänder till byn. När Aino försvinner tvingas föräldrarna konfrontera det som gömmer sig i mörkret och släktens mörka historia som ingen slipper undan. 

Kommentar: Jag tyckte mycket om att läsa om småbynskänslan i den här boken, det kändes som man kom karaktärerna närmare, gillade miljön. Själva mordfallen och känslan var riktigt intressant att läsa om och hur det mot slutet knöts ihop.
Det som jag lite svårt för var att hålla reda på alla karaktärer. Det tog ett tag att hålla reda på dem och hur de var sammankopplade men efter ett tag hänger man med.
Boken slutar med en hel del frågor så jag hoppas på en fortsättning för detta är verkligen en författarduo jag ser fram emot att läsa mer av.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.