fredag 7 februari 2020

Kallare än is av Helena Kubicek Boye

Titel: Kallare än is
Författare: Helena Kubicek Boye
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-069-8
Serie: Anna Varga #3 
Antal sidor: 301
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack!

Handling: När två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter börjar det åter viskas i Dalarna. Vad är det som pågår i trakterna av den beryktade kliniken?

Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårds psykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. 

Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas patienter påbörjas en internutredning. När polisen kör fast börjar Anna själv göra efterforskningar, det är något som inte står rätt till i familjen Frost. Samtidigt blir spänningarna allt större i det lila samhället. Vargjakten har blivit inställd, och när en varghona hittas lemlästad delas samhället i två läger. 

Kommentar: En serie jag verkligen tycker om så det var spännande att återigen träffa Anna och de övriga karaktärerna i den här serien.

Här kastas man direkt in i den spännande handlingen. Om man har läst serien i den ordningen den kom ut känner man såklart igen karaktärerna och kommer in i handlingen mycket bättre.
I "Kallare än is" tar fallet en större plats än vad psykiatri avdelningen som Anna tidigare har arbetat på. Det kändes som en naturlig väg att gå, även om jag gillat att läsa om den avdelningen men den är såklart med lite i bakgrunden. Det är en känsla av obehag som smyger sig på en hur långt vissa människor är gå för att deras hemligheter ska förbli just hemligheter.

Boken är som föregångarna spännande och välskriven. Kylan sätter sig verkligen i märgen på mig och får mig att längta till en riktigt vinter, något vi inte sett röken av i år än.

Rekommenderar verkligen denna serie.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.