fredag 7 februari 2020

Bränn alla mina brev av Alex Schulman

Titel: Bränn alla min brev
Författare: Alex Schulman
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8874-514-9 
Antal sidor: 274
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet. 

Det är 1989 och Alex är på ett ödesdigert besök hos sina morföräldrar. Det är något som inte stämmer och han kan inte förstå vad som har orsakat sprickan som ekar mellan väggarna. 

Det är 2018 och Alex kommer av en slump sin mormors hemliga kärlekshistoria från 1932 på spåren. Ett brev ger honom svaren som han inte viste att han har spenderat ett helt liv att söka efter. Frågan är om han är redo att konfrontera det som kan vara roten till släktens mörker. 

Kommentar: Jag har tidigare endast läst Alex Schulmans böcker han skrivit ihop med Sigge Eklund. Har läst en och annan krönika samt även tidigare hans blogg. Jag är väl inte Schulmans största fan om jag ska vara ärlig och har väl inte så jättemycket till överst för honom men det behöver vi inte ta här, att han är en duktig skribent det går inte att förneka.

Den här boken har blivit tokhyllad och vunnit ett och annat pris, alla verkar älska den. Och då går man in med höga förväntningar. Jag är inte golvad, tyckte den var helt ok. Historien om Alexs mormor berör mig, det är tragiskt och sorgset att ännu en kvinna får lida så för en mans övertag och rent ut sagt idioti. Jag blir verkligen berörd av mormoderns livsöde och tänker på henne en bra stund efter att jag slagit igen boken. Jag visste ju hur boken skulle sluta så hoppades jag in i det sista att hon skulle få ett annat öde och ett lyckligt slut.

Alex Schulman skildrar berättelsen på ett respektfull och fint sätt. Men jag blev inte så överväldigad som de flesta som har läst denna bok. Men klart en bok att rekommendera för han skriver väldigt målande och bra, och man bliv verkligen så berörd.

Betyg: 3 av 5

2 kommentarer:

  1. Jag hade inte läst något alls av honom, inte blogg eller artiklar, så jag blev istället positivt överraskad av den här boken. Sen har det inte blivit att jag läst något mer, men det kan det mycket väl bli i framtiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillade absolut boken men blev bara inte så hänförd av den som så många andra har blivit :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.