torsdag 21 november 2019

Se till mig som liten är av Dag Öhrlund

Titel: Se till mig som liten är
Författare: Dag Öhrlund
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7779-666-4
Serie: Ewert Truut #4
Antal sidor: 571
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: "Ewert Oswald Truut lutade sig tillbaka i stolen och tittade ut genom fönstret mot Kronobergsparken."

Handling: En sommarfredag i Stockholm. Ewert Truut är nära att bli skjuten av en desperat tonårsflickan. När hon avväpnas och förts till sjukhus visar det sig att någon skurit av hennes tunga.

Något dygn senare blir en av Ewerts vänner brutalt mördad och verkligheten vänds upp och ner, inte minst när det visar sig att det finns en koppling mellan flickan och hans vän.

När Ewert börjar nysta i trådarna dras han in i en ljusskygg härva av prostitution, människohandel och barnarov. Han hotas till livet och känner också ett tryck från höga polischefer som vill lägga locket på utredningen. Vilka krafter slåss han mot? Vem, eller vilka, försöker tysta honom? 
Samtidigt drabbas hans nära och kära av andra kriser och Ewert Truut får anledning att ompröva sina fördomar och tänka på hur mycket livet är värt. 

Kommentar: Tycker verkligen om den här serien. Det är en bra blanding av humor, spänning och intressanta karaktärer. Den här serien innehåller inte lika mycket onödiga sexscener som i serien om Silfverbielke. Själva krimhistorien är otäck. Det är aktuellt och skrämmande med människor som ser andra människor som handelsvaror.
Det är svårt att inte tycka om Ewert, innerst inne är han otroligt kärleksfull. Överlag är persongalleriet intressant med en rad intressanta karaktärer.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.