lördag 12 oktober 2019

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång av Maja Willander

Titel: Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång
Författare: Maja Willander
Förlag: Förlaget Harlequin
ISBN: 978-91-5094-490-7 
Antal sidor: 288
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Förlaget Harlequin samt författaren, stort tack!

Första meningen: "Det var alltså inte ditt fel att Harald ramlade i trappan?"

Handling: Efter en incident på jobbet tvingas Nea ta semester från stadsbiblioteket i Älvskoga. Dessutom kräver hennes chef att hon ska gå i terapi i en samtalsgrupp för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång. Neas liv har visserligen varit mörkare sedan cockerspanieln Charlotte Bronte gick bort, men att älta det flera gånger i veckan tillsammans med främlingar kan väl knappast göra saken bättre? 

Till en början tampas Nea med hur hon ska hantera de andra i gruppen, i synnerhet Bix mannen som doftar hö, som inte kan sitta still  och som upptar en allt större del av hennes tankar. Men efterhand börjar den slutna Nea öppna sig och släppa fram känslor hon tidigare tryckt undan. Plötsligt är inget sig likt. 

Kommentar: Alltid trevligt att få läsa Maja Willanders böcker. Hon skriver härlig och lättsam feelgood. Denna var inget undantag, jag blir glad av att läsa hennes böcker. Den här boken innehåller en rad härliga karaktärer, de är kanske vad samhället skulle kalla lite udda. Jag tyckte så mycket om att läsa om dem och de vänskaper som växte fram. En bok att rekommendera.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.