lördag 12 oktober 2019

Nightflyers av George R.R Martin

Titel: Nightflyers
Författare: George R.R Martin
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8900-708-6 
Antal sidor: 160
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bookmark Förlag, stort tack!

Första meningen: "När Jesus från Nasaret hängde döende på sitt kors passerade volcryn, inom ett år från hans lidande, på väg utåt."

Handling: När en vetenskaplig expedition gör sig redo att söka efter en utomjordisk ras är det bara skeppet Nightflyer som står tillgängligt. Skeppet bemannas endast av kaptenen Royd Eris, som presenterar sig genom ett spöklikt hologram. 

När besättningen börjar falla offer för ett mystiskt hot faller det på forskaren Melantha Jhirl att undersöka vad som ligger bakom. Men först måste hon hålla sig levande. 

Kommentar: Jag älskar ju George R.R Martins serie "A song of Ice & Fire". Blev riktigt nyfiken av denna när jag fick en förfrågan från förlaget om jag var intresserad av att läsa den. Detta var en kort bok som jag läste ut på ett par timmar. Boken har dessutom riktigt snygga passande illustrationer, de tillför det där lilla extra för läsupplevelsen.
Rymden finner jag riktigt läskigt, den ger mig panikkänslor och ångest men samtidigt är den otroligt fascinerande också. Att vara fast på ett rymdskepp i rymden ger mig sån klaustrofobi.

Handlingen var intressant och spännande. Trots att boken är kort med sina 150 sidor händer det alltid något utan att författaren stressar fram det. Jag gillade språket och miljöbeskrivningarna, de gav mig riktigt med rysningar.

Betyg: 3 av 5

2 kommentarer:

  1. Jag är precis likadan, får panik av att tänka på rymden så den här boken var verkligen läskig för mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen klaustrofobi av att läsa denna bok.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.