fredag 25 oktober 2019

Det är något som inte stämmer av Martina Haag

Titel: Det är något som inte stämmer
Författare: Martina Haag
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-490-5 
Antal sidor: 195
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: "Jag springer över heden."

Handling: Man hör om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men man har ingen aning. 

Det här är en roman om överlevnad. Om betydelsen av en rödrutig jacka. Om tama järvar med eldkastare. Om en bottenlös fjällsjö, dit ingen får gå, och om hur man reser sig, trots att man är helt säker på att man inte orkar längre. 

Kommentar: Petra åker till Ráhnukka för att jobba som stugvärld samtidigt som hon ska skriva en bok, men hon vill framförallt uppfinna sig själv och gå vidare efter otrohet och skilsmässa. Detta är en roman men den är till stor del självbiografisk skulle man kunna säga, då den skildrar stora delar av Martina Haags egna skilsmässa från Erik Haag.
En stark, gripande, sorgsen, ärlig och berörande relationsroman. Väldigt utlämnade bok där många svikna känner igen sig, man riktigt känner förtvivlan som författaren går igenom och som genomstyr boken.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.