söndag 27 oktober 2019

Albino av Mons Kallentoft & Anna Karolina

Titel: Albino
Författare: Mons Kallentoft & Anna Karolina
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8900-719-2
Serie: Herkulesserien #6
Antal sidor: 330
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bookmark Förlag, stort tack!

Första meningen: "Han tränger in i sin syster."

Handling: En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Hans ena arm har huggits av vilket lett till att han förblött. Kort därpå kidnappas en kvinnlig modell. Båda offer är albiner. 

På Särskilda enheten försöker Zack och hans kollegor förstå sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nått Sverige? Samtidigt dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. När hennes liv plötsligt hänger på honom händer det som inte får hända. 

Kommentar: Älskar verkligen den här serien. Det är ju alltid lite nervöst att påbörja nästa del i en serie man tycker så mycket om. Men här har jag absolut ingenting att oroa mig för för det här är så bra.
Det var riktigt intressant av författarna att skriva om albinos. Jag lärde mig verkligen ett och annat, speciellt om hur de behandlas i Tanzania. Enligt gammal häxtro bringar kroppsdelar från albiner välgång och lycka. Därför har albiner kidnappats och dödads, och deras kroppsdelar sålts dyrt. Helt sjukt och hemskt.
Detta är en spännande bok från första till sista sidan. Otäck, rå och oförutsägbar.

Betyg: 4 av 5

2 kommentarer:

  1. Jag har länge tänkt påbörja den här serien, men det tycks aldrig bli av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt bra serie som jag verkligen kan rekommendera.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.