söndag 15 september 2019

Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg

Titel: Välkommen till Flanagans 
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Forum
ISBN: 978-91-3715-258-5 
Serie: Flanagans #1 
Antal sidor: 333
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Forum Bokförlag, stort tack!

Första meningen: Det obarmhärtiga regnet borde ha fått till och med de allra mest nöjeslystna Londonborna att stanna hemma framför brasan med ett glas champagne i handen istället för att ta sig till och från fester. 

Handling: På Hotell Flanagans i London kan allt hända. Här möts 1960-talets jetset, aristokrater och affärsman, och att inte få en inbjudan till Lindas Lansings mytomspunna fester är en katastrof. Men Linda är i grund och botten en främmande fågel i denna värld. Hon är från början en enkel flicka från Fjällbacka, och hennes intrigerande kusiner anser att hon borde sälja hotellet till dem och återvända till Sverige. 

Trots att många år har gått sedan Linda ärvde Flanagans är hon fortfarande inte accepterad, och nu tvingas hon än en gång kämpa mot sina fiender för att behålla faderns livsverk. Linda är beredd att strida för Flanagans, men undrar plötsligt om det är värt uppoffringarna. Är hon verkligen lycklig?

Kommentar: Älskar Åsas böcker, ser alltid fram emot att läsa en ny bok skriven av henne. Då jag själv arbetar på Sveriges bästa hotell var det extra roligt att denna utspelar sig på just ett hotell. Det är en miljö jag kan utan och innan och det är alltid en spännande miljö att läsa om.

Detta är en härlig, lättläst och underhållande bok. En mycket härlig feelgood som ger mersmak, jag längtar så mycket till nästa del i serien och att få återse Linda och alla de andra karaktärer.

Åsa kan det här med att berätta en historia om lyx, flärd och att porträttera starka kvinnor. De är självständiga och modiga, framförallt i en tid då det var mycket tuffare att ta sig fram som kvinna. Trots den ena motgången efter den andra kämpar Linda, hennes personal och vänner runt om i hotellet. Åsa skildrar även hotellet på ett sånt fint sätt att det känns som att jag själv är där på plats bland sviterna, receptionen, korridorerna och köket. Rekommenderas varmt.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.