söndag 15 september 2019

Den falska profeten av Håkan Östlundh

Titel: Den falska profeten 
Författare: Håkan Östlundh
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 978-91-7795-093-6
Serie: Profeten #2
Antal sidor: 343
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokförlaget Polaris, stort tack!

Första meningen: "Ett stenkast bort i mörkret finns Medelhavet, saltdoftande, stillsamt suckande när det drar sig tillbaka från stränderna, strax bakom honom."

Handling: Nyopererad från sin hjärntumör och med ett helt nytt utseende rekryteras Elias för att infiltrera Eric Hans och hans ljusskygga affärsimperium. Planen är att komma åt honom via hans barn. Ett smutsigt spel i en smutsig värld. 

Elias är nu Tom White, kodnamn Profeten. Han är en villig agent som brinner för rättvisa och hämnd för sin mördade pappa. Frågan är bara om hans uppdragsgivare har samma agenda. Arbetet blir allt farligare och alltmer moraliskt tvivelaktigt. Är han verkligen beredd att riskera sitt liv för något som kanske inte alls leder ditt han vill?

Kommentar: Älskade första delen i denna serie, läste ut den i ett nafs. Slängde mig över denna när den kom hem. Denna levde inte riktigt upp till samma nivå som första boken. Jag tyckte absolut om den men den första var snäppet bättre. Denna är spännande, för att inte tala om mot slutet där är det riktigt spännande och bäddar för sträckläsning. Det tog ett tag innan jag fick tillbaka minnet av vad som hade hänt, men författaren har på ett bra sätt lagt ut trådar så man snabbt kommer på vad som hänt Elias.
Jag ser fram emot att läsa sista delen i denna trilogi.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.