onsdag 7 augusti 2019

En sommar i Brighton av Lucy Diamond

Titel: En sommar i Brighton
Författare: Lucy Diamond
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 978-91-7771-059-2
Original titel: House of new beginnings 
Antal sidor: 344
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: En vänlig påminnelse till alla hyresgäster. 

Handling: I ett elegant hus nära Brightons strand bor tre hyresgäster som har mer gemensamt med varandra än vad de vet om...

Rosa har börjat om sitt liv och arbetar numera med det hon älskar mest av allt: mat. Med en stroppig tonåring får henne snart att tvivla på sina livsval. Georgie har följt med sin pojkvän till Brighton, och är fast besluten att lyckas som journalist. 

Staden välkomnar till en början Georgia med öppna armar, men det dröjer inte lång tid innan hon hamnar i trubbel. Charlotte kämpar med att komma över en stor sorg, och vill helst av allt bara gömma sig i sin lägenhet. Men Margot, den tjusiga damen som bor på husets högsta våning, har andra planer för Charlotte. 

Samtidigt som dessa tre kvinnor lär känna varandra påbörjas ett helt nytt kapitel i deras liv...

Kommentar: Tyckte väldigt mycket om författarens "Strandcaféet" som jag läste förra hösten. Jag gillar hennes sätt att skriva, hennes sätt att beskriva personer och miljöer. Detta är en lättläst och avkopplande feelgood, jag gillade dock "Strandcaféet" bättre än denna., kände att denna saknade något som jag inte kan sätta fingret på. Jag gillade de flesta karaktärer, men allra mest gillar jag den äldre fransyskan Margot som bor högst upp i huset.

Betyg: 3 av 5

2 kommentarer:

  1. jag har påbörjat boken idag. Ska bli intressant att se vad jag tycker om den sen. ;)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.