onsdag 7 augusti 2019

Alla känner apan av Varg Gyllander

Titel: Alla känner apan 
Författare: Varg Gyllander
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
ISBN: 978-91-7799-089-5 
Antal sidor: 255
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Louise Bäckelin Förlag, stort tack!

Första meningen: Lugn koncentration. 

Handling: Leonard vaknar utomhus en snömättad februarimorgon i centrala Stockholm med smak av bensin i munnen och vaga minnen av kvällen innan. Han vet inte var han är någonstans och han känner inte ens igen kläderna han har på sig. Och vems är Buddhan, korset och nyckeln som Leonard hittar i fickan på den vadderade orangea västen?

För att hitta svaren ger sig Leonard ut på en fartfylld och vinglig resa som tar oss från ett snöigt Stockholm till ett hett Thailand. Längst vägen återfinns många insikter om människans svagheter och styrkor, men också om de stora frågorna som ensamhet, andlighet, barnlöshet och om sökandet efter lycka och kärlek. 

Kommentar: Första boken jag läser av denna författare. Denna dök upp här hemma som ett spontanutskick. En trevlig feelgood bok, något bisarr men det var själva charmen med boken. En bok om att finna sig själ, vad som är viktigt här i livet.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.