lördag 20 juli 2019

Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst

Titel: Söta, röda sommardrömmar
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Lovereads
ISBN: 978-91-8880-124-1
Serie: Cilla Storm #1
Antal sidor: 304
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: Det är en ljuvligt varm dag när jag kliver på båten mot mitt nya liv.  

Handling: Skärgårdsmord, kärlek och Chardonnay!

Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitlet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen - en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots at hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till. 

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen, som leds av den mycket stiliga polisen Adam. 

Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två människor kan vara - ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända.  

Kommentar: Älskar Christoffer Holts böcker, en av mina favoritförfattare. Detta är en väldigt mysig bok, en blandning mellan feelgood och deckare. Boken är extremt lättläst, tog inte många timmar att läsa ut jag läste ut den i ett svep. Det kändes som att jag befann mig där på skärgårdsön, väldigt härliga miljöer. Cilla är en härlig karaktär, rolig och lätt att tycka om, för att inte säga Rosie, älskade henne. En bok som bjöd på många skratt, helt klart att rekommendera att läsa en sommardag. Boken är den första i en planerad serie, ser verkligen fram emot att läsa nästa bok om Cilla och hennes vänner.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.