lördag 20 juli 2019

Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund

Titel: Med hälsning från Båstad
Författare: Jenny Fagerlund
Förlag: Nordstedts
ISBN: 978-91-1309-089-4 
Antal sidor: 301
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: Porten slår igen med en smäll bakom henne och hon fortsätter framåt över innegården. 

Handling: Äntligen är det dags. Linda ska lämna sina konspirerande kollegor och flytta till London för att börja ett nytt jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin. Hon har jobbat hårt för att nå hit och även hennes annars så svårimponerade mamma verkar nöjd. Men när jobberbjudandet dras tillbaka i sista stund står hon plötsligt utan jobb i både London och Stockholm. Linda drabbas av fullständig panik och berättar inte för någon vad som hänt, utan fortsätter låtsas att hon ska flytta. Bara hennes pojkvän Frank och hennes bästa vän Helena får veta sannningen.

Men vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Visserligen en moster som hon inte känner och som hennes mamma bröt kontakten med tjugofem år tidigare, men vem kommer att hitta henne där? Planen är perfekt. 

I Båstad står tennisveckorna för dörren och Linda dras med i festligheterna. Men ju mer hon lär känna sin moster och sina nyfunna vänner desto mer går det upp för henne att allt inte är lika härligt som det verkar. Varför bröts kontakten med mostern? Och varför ringer aldrig Frank?

Kommentar: En författare jag velat läsa länge, äntligen är det gjort. Detta är en härlig feelgood roman som man bara vill sträckläsa, bladvändare. Denna bok har ju ett så fint och somrigt omslag. En väldigt charmig och underhållande bok, en bok som är perfekt att läsa nu i sommar för den andas verkligen sommar. Man kan väl säga att läget blir väldigt invecklat när man inte håller sig till sanningen. Jenny skriver engagerat, jag blir irriterad på Lindas mamma och pojkvännen Frank. Här får man lite av varje, kul att läsa om tennisveckorna i Båstad då jag är tennis intresserad. Ser fram emot att läsa fler böcker av författaren.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.