onsdag 17 juli 2019

Turisten av Olséni & Hansen

Titel: Turisten
Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-173-2
Serie: Mord i Falsterbo #5
Antal sidor: 345
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack.

Första meningen: Sommaren hade varit ovanligt generös och trots att alla fönster var uppställda stod luften still inne på Skanörs församlingshem.

Handling: När Egon, 86 år, och hans vapendragare, Ragnar, ska ställa ut en väns veteranbil på Skanör Falsterbo Gran TurismoShow, hittar de en död man i bagageutrymmet. Vem mannen är och hur han har hamnat där blir ett fall för Mårten Lind på Skanörpolisen. Att kroppen sedan försvinner för att oväntat dyka up i Falsterbo komplicerar saker och ting och Mårten blir påtvingar en ny kollega. 

För att fördriva dagarna så har Egon, trots att han inte tror på Gud, gått med i kyrkorådet. Ganska snart inser han att några i den brokiga skaran har en dold agenda och att den nytillträdde kyrkoherden inte har rent mjöl i påsen. När Egon drar igång en egen liten utredning blir följderna katastrofala...

Kommentar: Äntligen får jag möta alla dessa fantastiska pensionärer. Älskar den här serien. Ragnar och Egon hittar alltid på en massa galna handlingar som inte är deras fel egentligen. När de ska ställa saker till rätta blir det bara ännu tokigare. Pensionärsligan gör dråpliga handlingar men är egentligen ganska oskyldiga.

Som alltid en mysig deckarhistoria med mycket humor. Detta författarpar måste ha otroligt roligt när de skriver dessa böcker och om dessa karaktärer. Som i de tidigare böckerna får man ta del av härliga personporträtt och miljöskildringar. Man kan inget annat än älska dessa karaktärer och dessa böcker. Rekommenderas varmt.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.