tisdag 16 juli 2019

Sjöbodsblues av Sara H. Olsson

Titel: Sjöbodsblues 
Författare: Sara H. Olsson
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-201-2 
Antal sidor: 251
Serie: Tradviken #1
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bokfabriken, stort tack.

Handling: Ellen Westman drömmer om att bo vid havet och får låna sin exmans sommarhus i Tradviken. Hon tänker sig ett semesterparadis fullt av liv och rörelse, men verkligheten är något helt annat ett sömnigare kustsamhälle får man leta efter. 

Fröken Sverige 1983, Birgitta Lund, lever numera ett tillbakadraget liv i Tradviken. Dagarna spenderar hon i ensamhet framför datorskärmen i jakt på nya yogafilmer på Youtube. 

Unga Tess älskar sin hemort trots allas uppmaningar om att hon borde ta sig ut i världen. Tess parhäst är åttiofemåriga Signe, en tuff tant som gör sitt bästa för att stoppa all exploatering av idyllen. Men när det börjar hända märkliga saker nere vid sjöbodarna i hamnen står duon inför sin största utmaning någonsin. 

Kommentar: Första delen i en serie författaren om Tradvik. Detta är den första boken jag läser av Sara H Olsson, det blev ett väldigt lyckat möte. En otroligt charmig, lättläst, lättsam och underhållande bok med en gnutta humor, en och annan intrig och twist. En perfekt sommarbok. Tradviken beskrivs på ett så fint och mysigt sätt, jag kan riktigt se det framför mig. En pärla ni inte får missa. Kommer definitivt att följa denna serie.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.