måndag 15 juli 2019

Oro av Jesper Stein

Titel: Oro
Författare: Jesper Stein
Förlag: Polaris
ISBN: 978-91-7795-092-9
Serie: Axel Steen #1
Antal sidor: 429
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Natten efter polisens stormning av Ungdomshuset i Nörrebro bryter gatustrider ut mellan polis och demonstranter. 

Morgonen efter hittas en ung man död på en kyrkogård i centrala Köpenhamn. Mördad. Den döde är klädd i svart rånarluva och verkar vara en demonstrant. Detta kastar misstankar mot polisen som hade kyrkogården under tung bevakning medan oroligheterna pågick. Kan det vara en polis som har gått för lång tid i stridens hetta? 

Den unga autonoma Piver får tag på en video som visar vad som verkligen hände på kyrkogården den natten. Innehållet i videon får honom att snabbt fly från Köpenhamn. Biträdande polischef Axel Steen är satt att leda utredningen som tar honom till både gangster och långt ner i polisens egna korridorer. 

Kommentar: En serie jag varit sugen på ett tag efter att ha fått del 3-5 från förlaget. Deckare/kriminalromaner/thrillers/spänning läser jag ju mycket av. Skandinavier kan detta med att skriva spänning känner jag. Boken började bra men dessvärre tröttnade jag ganska snabbt. Jag kände att det saknades något kan inte sätta fingret på vad. Boken var på tok för lång för sitt eget bästa.

Betyg: 2 av 5

2 kommentarer:

  1. Jag har tre böcker i den här serien, men har inte hunnit läsa dem ännu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev inte helt överväldigad dessvärre men kommer absolut att läsa nästa bok i serien.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.