söndag 14 juli 2019

Pakten av Michelle Richmond

Titel: Pakten
Författare: Michelle Richmond
Förlag: Natur & Kultur
ISBN: 978-91-2715-538-1
Original titel: The marriage pact 
Språk: Svenska
Antal sidor: 471
Finns hos: Adlibris / Bokus
***************************************************************************************************************************
Handling: Nygifta Alice och Jake får ett märkligt erbjudande av en man de träffar på sitt bröllop. Att de ska gå med i något han kallar Pakten. Målet för Pakten är tydligt: att hjälpa varandra till ett lyckliga livslånga äktenskap. Här finns personer från samhällets toppskikt, som delat allt men låtsas att de inte känner varandra om de råkas på stan. 

Till en början verkar reglerna rimliga: Svara alltid i telefon när din partner ringer. Planera en gemensam resa minst en gång i kvartalet. Nämn aldrig Pakten för någon utomstående. 

Alice och Jake sveps till en början med i gemenskapen och auran av framgång. Tills en av dem bryter mot en regel. När det går upp för dem vad det är för slags kontrakt de har skrivit under, börjar deras nya liv att framstå som en ond dröm. Pakten, liksom äktenskapet, är något man förbinder sig till på livstid. Och de andra paren är beredda att ta till vilka medel som helst för det helga målet. 

(Goodreads.com)   
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Detta är en bok som är med på årets boktolva. Om jag minns rätt införskaffade jag denna på någon bokrea.

Pakten börjar riktigt spännande och intressant. Dock blir den mer och mer bisarr ju längre jag läser och blir en helt annan sorts bok. Att skriva en psykologisk thriller om äktenskapet kändes intressant, samtidigt skrämmande och fascinerande. Men jag ska säga att jag knappt orkade läsa ut den eftersom den spårade ut totalt, till slut nästan skummade jag igenom boken. Första halvan av boken är bra men andra halvan var på tok för bisarr för att jag skulle finna den trovärdig och ta den på allvar.

Jag hade svårt att relatera till bokens huvudpersoner Alice och Jake. Jag fattade egentligen inte varför de i första tagen gick med i denna pakt.
Boken är på tok för lång för sitt eget bästa.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.