måndag 29 juli 2019

Bara du av Ninni Schulman

Titel: Bara du
Författare: Ninni Schulman
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-908-4 
Antal sidor: 350
Finns hos: Adlibris / Bokus

Första meningen: Jag ligger på Karolinska sjukhuset i Solna, kirurgiska avdelningen, rum E.

Handling: Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen. 

Iris är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne hur besvärlig hon än är. 

Till slut hittar de varandra. 

Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof. 

Kommentar: Otroligt spännande och välskriven men ganska förutsägbar. Svår att lägga ifrån sig, sögs direkt in i handlingen, de korta kapitlen hjälpte att "bara läsa ett kapitel till" så var boken utläst. Man får följa Iris och Pål i vartannat kapitel, mer och mer uppdagas det vad som hänt. Författaren skriver så intressant att jag varannat kapitel skiftar mellan vem av Iris och Pål jag ska tro på. Stundtals lite otäck och klaustrofobisk.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.