måndag 29 juli 2019

Verkanseld av Louise Boije af Gennäs

Titel: Verkanseld
Författare: Louise Boije af Gennäs
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8854-575-6
Serie: Motståndstrilogin #3
Antal sidor: 542
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Bookmark Förlag, stort tack!

Första meningen: Mamma stod i köket i sin ljusblå morgonrock och bryggde doftande kaffe. 

Handling: Stockholm 2018. Det har bara gått ett drygt år sedan det första överfallet och ingenting i Saras liv är sig likt. Flera i hennes direkta omgivning har dött under märkliga omständigheter som omöjligt kan vara en slump, även om polisen och sjukvården vill få henen att tro det. 

Sorgen och rädslan håller Sara i ett stadigt grepp men djupt inom henne spirar en kraft, ett okuvligt motstånd. Sara kommer inte ge upp utan kamp om bara hennes motståndare kunde ge sig till känna. 

I den avslutande delen av Motståndstrilogin tätnar intrigen runt Sara. När ingenting finns kvar att förlora måste Sara agera med övertygelse och mod. Den lilla människan får aldrig ge upp kampten mot den makt som går över lik för att bevara sina intressen. 

Kommentar: Äntligen sista delen i denna fantastiska serie, trist att den är slut men tre böcker räckte gott och väl i denna serie. Denna bok startar ungefär där händelserna i Skendöd slutar. Välskriven och lättläst serie om konspirations teorier. Pusselbitarna faller på plats om varför allt drabbar Sara. Jag har tidigare tyckt att hon är lite för naiv men här visar hon en starkare sida som jag verkligen gillar. Lite för mycket upprepningar från de tidigare böcker men på det hela stora taget är detta en spännande och bra avslut på serien.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.