onsdag 29 maj 2019

Manhattan transfer av Katja Hvenmark-Nilsson

Titel: Manhattan transfer
Författare: Katja Hvenmark-Nilsson
Förlag: Hoi Förlag
ISBN: 978-91-7697-083-16 
Språk: Svenska
Antal sidor: 283
Finns hos: Adlibris / Bokus
**********************************************************************************
Handling: Manhattan Transfer är en rapp feelgood om Vienna Anderzén från Linköping som efter en traumatisk separation reser ensam till New York. Hon flyttar in i ett kollektiv i Brooklyn och upptäcker plötsligt nya sidor av sig själv i sällskap med den sargade levnadskonstnären Courtney Wilson och hunden Play. 

Vilsen i New York blir en omtumlande inre och yttre resa, och hon inser hur mycket en människa kan förändras av en ny geografisk och social kontext. När Vienna slutar vara turist och kastas rätt in i stadens hårda livsvillkor inser hon vidden av sin kapacitet. För att överleva och vinna i betongdjungeln måste hon slänga präktigheten och kontrollbehovet åt sidan och bli streetsmart. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Jag fick ett trevligt meddelande av författaren om jag ville läsa den här boken. Feelgood och New York och jag tackade snabbt ja.

"Manhattan transfer" är en feelgood roman bok om att hitta sig själv, att våga, att lämna sitt nuvarande liv och börja om samt att jaga sina drömmar. Jag har varit i New York två gånger, älskar den staden och vill åka tillbaka snart igen. Det finns så mycket att se och uppelva i staden som aldrig sover. Författaren själv har bott där i ett år, hennes kärlek för staden lyser verkligen igenom. Det är en fartfylld historia med humoristiska inslag som spontant drar till New York efter ett sprucket förhållande.

Det är en härlig bok men en rad spännande karaktärer. Jag kan dock inte låta bli att störa mig på Vienna emellanåt. Hon kämpar så hårt med att passa in så till den mildra grad att hon tappar bort sig själv. Jag upplevde henne även som väldigt naiv och godtrogen, men jag hejar på henne och vill att allt ska gå vägen för henne.

Betyg: 3 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Hoi Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.