torsdag 30 maj 2019

Eld & Blod: Historien om huset Targaryen #2 av George R.R Martin

Titel: Eld & Blod: Historien om huset Targaryen #2
Författare: George R.R Martin
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8874-583-5 
Språk: Svenska
Antal sidor: 334
Finns hos: Adlibris / Bokus
***********************************************************************************
Handling: I ett delat Västeros ställs Aegon II och hans syster Rhaenyra mot varandra i en kamp om järntronen. Det blodiga inbördeskriget kommer att bli känt som Drakarnas dans, och ställer drakar mot drakar i en maktstrid som förändrar världen för all framtid. 

På öppna slagfält och i palatsets skuggor lades vägen som ledde fram till Game of Thrones. Med svärd och svek försvarade Targaryen sin plats på tronen. 

Men till vilket pris?

(Adlibris.se)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Jag älskar den här världen, jag älskar bokserien A song of ice and fire, jag älskar tv-serien,  jag älskar helt enkelt allt som har med detta att göra. Allt förutom sista säsongen i tv-serien. Eller jag älskade den fram tills det allra sista avsnittet, tyckte inte den sista säsongen var så dålig som så många andra verkar tycka och skällt ut den rejält. Tills sista avsnittet, asså besvikelsen över hur serien avslutades, jag kan knappt prata om den utan att bli upprörd.

Men nu skulle jag inte prata om tv-serien utan om den här boken. Det här är en bok som jag rekommenderar att man läser parallellt med en annan bok. För det är mycket att ta in, mycket namn, många platser, många hus, mycket av allt helt enkelt. Men det är spännande och intressant läsning.
I början och slutet av boken finns ett släktträd, mycket tacksamt då det som sagt är en hel del namn att hålla reda på och många av dem heter det samma.

Illustrationerna är fantastiska och så himla fina.


Jag imponeras av George R.R Martins uppfinnesrikedom när det kommer till dessa böcker. Vilket arbete det måste ligga för att få ihop allt detta.


Betyg: 3 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bookmark Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.