onsdag 1 maj 2019

Kritgubben av C.J Tudor

Titel: Kritgubben
Författare: C.J Tudor
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-890-2
Original titel: The chalk man 
Språk: Svenska
Antal sidor: 339
Finns hos: Adlibris / Bokus
************************************************************************************
Handling: Du kan känna den i skogen, på skolgården och i lekparken, du kan känna den i husen och på uppfarterna. Du kan känna den på de flesta platser i den lilla staden Anderbury. 

Rädslan att något eller någon iakttar dig. Det började 1986, på tivolit, dagen efter olyckan. Det var då den 12-årige Eddie träffade Mr Halloran - kritgubben. Det var han som gav Eddie idén om kritfigurerna: ett sätt att skicka hemliga meddelanden till vännerna. Det var roligt ändra fram till att kritfigurerna ledde dem till en död kropp. 

Trettio år senare, när Eddie tror att det förflutna ligger långt bakom honom, kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur. Kommer historien att upprepa sig? Var spelet egentligen aldrig över?

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Det här är en bok som är svår att skriva om utan att avslöja för mycket av handlingen. Jag hade lite för höga förväntningar på den här boken. Tänkte att jag skulle få en riktigt läskig och blodig historia, att den skulle innehålla en sjuk seriemördare, högt tempo, istället var den faktiskt ganska långsam och inte alls så där läskig och nervkittlande som jag hade hoppats och förväntat mig.
Visst finns det en del scener som är lite otäcka med lite av en krypande känsla men den lyckades inte riktigt fånga mig fullt ut.

Författaren har valt att berätta historien om "Kritgubben" ur ett barns perspektiv. Inget fel med, men jag vet inte jag fastnade inte för Eddie heller. Han kändes för intetsägande, kände inte alls att man kom honom nära.

Detta blev ingen fullpott men det är en helt ok deckare men en smula härlig humor. Jag upplever den mer som en historia om att växa upp med hemligheter mer än en deckare.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.