lördag 6 april 2019

Spel av Anna Roos

Titel: Spel
Författare: Anna Roos
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
ISBN: 978-91-8844-792-0 
Språk: Svenska
Antal sidor: 220
Finns hos: Adlibris / Bokus
*************************************************************************************
Handling: Sol lämnar Sverige och svär på att aldrig komma tillbaka. Men när hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas i Årstaviken och hans död avskrivs som självmord återvänder hon motvilligt. Med ett fingerat CV får hon anställning vid Handelshögskolans bibliotek. I korridoren träffar hon Erik, studenten som är lite bättre än alla andra och har en likadan tatuering som den hon sett på sin brors döda kropp. 

Sol drog nitlotten redan vid födseln. Medan Gustav växte upp på gåslever i deras pappas nya hus på Lidingö blev hon kvar i förorten med sin metalt instabila mamma. Och om hon har haft svårt att behålla sina jobb, har hennes bror i stället haft problem med vilket han ska välja efter sin examen från Handelshögskolan. 

Vad var det egentligen som hände Gustav? Jakten på svar tar Sol djupare in i hans värld. Ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram, och Sol dras in i ett spel där bara slumpen avgör vem som är vinnare och vem som är förlorare. 

(Goodreads.com)  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: i "Spel" rör sig handlingen i stort sett mellan Handelshögskolan i Stockholm och olika kasinon. Handlingen handlar precis som titeln antyder om spel. Jag måste säga att jag nog fortfarande inte är riktigt säker på vad själva spelet går ut på, det är ganska så obegripligt må jag säga. Spelet nämns på var och varannan sida men jag lyckades inte aldrig riktigt greppa vad det faktiskt går ut på. Boken är på 220 sidor och det är befriande ibland att läsa något "kortare" i denna genre men jag upplevde att man försökte klämma in för mycket på dessa sidor.

Detta borde väl klassas som spänning? Det jag gillar är att inom denna genre så är det inte ofta berättelsen saknar poliser, kriminalkommissarie och detektiver. Utan här är det Sol som är i centrum och håller i vad man skulle kunna kalla utredningen. Sol som huvudperson är otroligt osympatisk, det finns inte mycket jag gillar hos henne. Hon är för det mesta full, spyfärdig, duschar inte och är allmänt otrevlig och bufflig. Visst hon är tuff och kan ta vara på sig själv men jag blir lite matt efter ett tag. Jag förstår att hon blev så men man behöver inte sluta duscha och vara otrevlig mot folk för att hon inte hade de bästa förutsättningar i livet.

Blev inte riktigt det jag hoppades på med denna bok men jag vill gärna läsa mer av denna författare.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.