onsdag 30 januari 2019

Ristat i hud av Ashley Dyer

Titel: Ristat i hud 
Författare: Ashley Dyer
Förlag: LB Förlag
ISBN: 978-91-7799-045-1
Original titel: Splinter in the blood
Serie: Carver and Lake #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 415
Finns hos: Adlibris / Bokus
************************************************************************************
Handling: I månader har poliskommissarie Greg Carver jagat en gäckande seriemördare. En mördare som tillfångatar sina offer och ägnar veckor åt att tatuera varje centimeter av deras kroppar. Tills de blivit ett konstverk att visa upp för världen. 

Utredningen verkar ha gått i stå när Greg Carver en sen kväll brutalt skjuts ner i sitt hem. Hans kollega Ruth Lake är först på plats, men istället för att begära förstärkning så städar hon snabbt undan alla spår efter mördaren. Vad är det hon försöker att dölja och vem är mördaren? Och är Greg verkligen död?

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Början till den här boken är en riktigt fullträff. Det är spännande från första sidan och jag har goda förhoppningar på boken. Ruth Lake blir en kväll kontaktat av kollegan Greg Carver. Hon hittar honom berusad och skjuten. Det som förväntas av henne är att inga efter förstärkning men hon gör tvärtemot utan städar undan alla spår och larmar sen sina kollegor. Har hon något att dölja? Greg har också något att dölja upptäcker hon senare när hon hälsar på honom på sjukhuset.

Ristat i hud blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Det är absolut en läsvärd bok men jag blev inte så fast som jag hade förväntat mig. Den börjar som sagt spännande och rakt på sak, men sedan kände jag att den tappade något och blev seg. Det stod liksom och stampade på samma ställe och gick inte framåt. Jag saknade driv i berättelsen, visst är den välskriven men den stampar liksom bara på utan något vidare djup.

Ruth Lake som karaktär är intressant. Att hon är så hemlighetsfull gör mig klart intresserad av henne och väcker min nyfikenhet. Carver är en sån typisk polis som man möter i den här typen av bok, alkoholiserad, på väg att skiljas från sin fru. Jag är inte så glad i honom helt enkelt.

Ashley Dyer är en pseudonym för två brittiska författare och den första i serien om Lake och Carver. Jag har inte bestämt mig om jag ska fortsätta läsa serien, högst troligtvis kommer jag göra det.

Betyg: 3 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från LB Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.