tisdag 4 december 2018

Film: Ocean´s 8

Titel: Ocean´s 8
Originaltitel: Ocean´s 8 
Premiär: 27 juni 2018 (Sverige) 
Längd: 1 h 50 min 
Skådespelare: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Richard Armitage, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Rihanna, Sarah Paulson, Awkwafine 
Genre: Action ┃Comedy ┃Crime
Betyg på IMDb: 6,2
Länk till IMDb

Handling: "Dannys syster Debbie släpps ur fängelset men det tar inte lång tid innan hon planerar nästa stora kupp. Hon samlar ett team av begåvade kvinnliga brottslingar inför heisten mot årets största välgörenhetsgala The Met Gala i New York då alla välkända är utsmyckade med de dyraste juvelerna."

Kommentarer: Syster och jag såg denna i helgen när hon sov över. Männen från Ocean´s Eleven filmerna är här utbytta mot en uppsättning kvinnliga karaktärer. Det börjar bra när Sandra Bullocks karaktär Debbie Ocean (lillasyster till George Clooneys karaktär Danny Ocean) släpps ur fängelse. Sina första timmar efter att ha lovat att leva ett laglydigt liv är att snatta dyra produkter och kläder på varuhus, lura till sig en lyxig hotellsvit på Manhattan. Under tiden hon har suttit i fängelse har hon ägna tiden åt att planera en kupp, att stjäla ett diamanthalsband från Cartier värt 150 miljoner dollar. Till sin hjälp behöver hon de perfekta kumpanerna.

Jag tycker väldigt mycket om föregångarna och har nog sett om dem ett par gånger. Det jag nog mest uppskattat är de spektakulära rånen och kuperna som genomfördes. Ocean´s 8 är absolut underhållande, det känns inte som att filmen är nästintill 2 timmar lång men det är något med den som inte riktigt lämnar ett avtryck hos mig. Den är smårolig på sina ställen och underhållande för stunden men det är något som gör att jag inte känner att den når hela vägen fram. Den är snyggt gjord, en helt ok film att se en kväll hemma om man vill ha en stunds underhållning.

Skådespelarna gör det de ska och de gör alla ett bra jobb. Jag har alltid tyckt om Sandra Bullock, hon är perfekt för den här rollen som ledare för den här kuppen, till sin hjälp med att leda alla i rätt riktning har hon Cate Blanchett som också alltid är bra. Mest orolig var jag för Rihanna då jag har svårt ibland när sångerskor ska ge sig in i filmbranschen, det blir inte alltid så bra. Men hon passar väldigt bra som hackare och gör en bra insats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.