måndag 3 december 2018

Fågelfångarens son av Richard Hobert

Titel: Fågelfångarens son
Författare: Richard Hobert
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-975-3 
Språk: Svenska
Antal sidor: 215
Finns hos: Adlibris / Bokus
*************************************************************************************
Handling: Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans. 

Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter. De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här boken dök upp här hemma som spontanpost från förlaget. Författaren till boken Richard Hobert är även manusförfattare, regissör och kompositör. Med Fågelfångarens son debuterar han som författare.

Boken är baserad på en verklig händelser som utspelar sig på Färöarna under 1800-talet. Den gick otroligt snabbt att läsa, jag läste ut den på en dag. Dels för att den inte är så lång och för att den är skriven på ett sånt sätt att sidorna verkligen flyger förbi, den är nästan skriven som ett manus, det märks verkligen att Hobert är manusförfattare. Kapitlen är korta och det liknar mest scener ur en film.

Jag vet egentligen inte men jag hade lite för höga förväntningar på boken, men den grep inte riktigt tag i mig så som jag hade tänkt mig och hoppats på. Intrigen är väldigt intressant, speciellt med tanke på tiden den utspelar sig. Jag känner att jag saknar personbeskrivningarna och miljöbeskrivningarna för det är lite snålt med dem här. Men visst är det en intressant bok med en oväntad handling, otroligt snabbläst.

Filmen har svensk premiär 2019, under våren om jag inte minns fel.

Betyg: 3 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokfabriken, tack för den.

4 kommentarer:

 1. Den där boken är jag väldigt nyfiken på. Får nog ta och läsa den snart.

  SvaraRadera
 2. Har kommit halvvägs i den och håller med dig om att person- och miljöbeskrivningar saknas. Jag tror att detta blir en bättre film än bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill verkligen se filmen för jag tror som sagt att den gör sig bättre som film.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.