måndag 19 november 2018

Film: Blade Trinity

Titel: Blade Trinity
Originaltitel: Blade Trinity 
Premiär: 24 mars 2004 (Sverige) 
Längd: 1 h 53 
Skådespelare: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Dominic Purcell, Jessica Biel, Ryan ReynoldsParker Posey
Genre: Action ┃Adventure ┃Horror
Betyg på IMDb: 5,9
Länk till IMDb

Handling: "Långt inne i en avlägsen djungel återuppväcker vampyrledare Dracula, varelsen som gav upphov till hela deras släkte. Nu under namnet Drake har denna ohyggliga vampyr krafter som gör att han också klarar att överleva i dagsljus. Situationen kompliceras av att vampyrledarna inlett en förtalskampanj mot Blade. De utmålar honom som ett blodtörstigt monster och skickar FBI efter honom. Efter att Blade och hans mentor Whistler haft en sammandrabbning med FBI-agenten Cumberland och hans män står det klart att Blade är i behov av assistans."

Kommentarer: Sista filmen i trilogin om vampyrjägaren Blade. Den här filmen kändes bara helt onödig i mitt tycke. Nu har inte direkt jag älskar denna serie, helt ok filmer för en stund men denna kändes bara helt onödig.

Fiender till Blade har här grävt  upp legenden självaste Dracula som nu i det mer moderna samhället kallar sig för Drake. Till sin hjälp att besegra Dracula har Blade sin kompanjon Whistlers dotter spelad av Jessica Biel och hennes vän Hannibal King (!) spelad av Ryan Reynolds. Man tänker att vampyrernas fader självaste Dracula ska se ut som skräcken själv men det gör han förstås inte, riktigt passé är han.

Wespley Snipes är som vanligt lika charmig som ett kylskåp, han går faktiskt som ett kylskåp och de där solbrillorna får honom att se ännu mer töntig och fånig ut. Trots att Ryan Reynolds spelar en ganska töntig karaktär så är det han som står för det bästa i filmen. Han spelar med glimten i ögat och står för en del roliga onliners.

Actionscenerna avlöser varandra, även om de är för många och för det mesta för långa. Ganska dålig CGI är det också, men å andra sidan är filmen från 2004.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.