tisdag 20 november 2018

Ett lik i garderoben av Olséni & Hansen

Titel: Ett lik i garderoben
Författare: Christina Olséni & Micke hansen
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-982-1
Serie: Ester Karlsson med K
Språk: Svenska
Antal sidor: 302
Finns hos: Adlibris / Bokus
***********************************************************************************
Handling: Ester Karlsson, 78 år och änka, blir tillsammans med systern Barbro och hennes hypokondriske make, Arne bjudna på åttioårskalas på Hjularöds slott. Barbro som älskar god mat och stora sällskap, blir entusiastisk över inbjudan. Arne och Ester däremot hittar bara nackdelar med det tre dagar långa firandet. 

När en av gästerna oväntat dör under mystiska omständigheter får Ester äntligen något vettigt att fördriva sin tid med och hon drar med full entusiasm igång en egen mordutredning. När sedan även Arne får blod på händerna så gör Ester vad hon kan för att leda polisen på villovägar. Det visar sig snart att det är fler än Arne som har ett lik i garderoben. 

Ett lik i garderoben är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K. En pusseldeckare med starka karaktärsskildringar och en stor dos humor. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag fullkomligt älskar denna författarduo. Det är alltid ett nöje att plocka upp en ny bok av dem för jag vet att jag kommer bli underhållen från början till slut.

Ett lik i garderoben är ännu en rolig deckare med Ester Karlsson med K i högform. Även denna gång lyckas hon hamna i en mordgåta och kan helt enkelt inte låta bli att lägga sig i den riktigt rejält. Älskar Ester, hon är så himla härlig och tuff. Hon lever livet och har roligt på vägen och så tar hon inte allt på så stort allvar. Jag vill också vara en sån krutgumma när jag blir äldre. Karaktärerna är helt underbara och jag skrattar i stort sett åt varenda en av dem. Arne är ju helt omöjligt med alla sina hitte på åkommor men jag kan inte låta bli att gilla honom med och skrattar gott åt honom. Och så får vi möta en rad nya härliga karaktärer som lämnat avtryck.

Ett lik i garderoben är precis lika tokig och rolig som de föregående böckerna som de skrivit. Det jag gillar allra bäst med dessa böcker är att själva deckarintrigen är småspännande, det är inga groteska mord i fokus utan det är de humoristiska inslagen som jag älskar mest, här har verkligen författarna lyckats. Jag skrattar och småler om vartannat.

Rekommenderar denna bok varmt. Rekommenderar dock att man börjar med den första boken i serien. Visst kan de läsas fristående men man får ut så mycket mer om man läser dem i den ordning de kom ut. Hoppas verkligen det kommer flera böcker i denna serie, längtar att åter igen få träffa Ester och alla andra härliga karaktärer.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokfabriken, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.