onsdag 1 augusti 2018

Kommande böcker: Augusti 2018

När ska denna värme avta, jag står inte ut längre. Men men. Kommande böcker i augusti som jag är sugen på att läsa. 


Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst
Utgivningsdatum: 2018-08-17
Förlag: Forum

Handling: Cilla Storm har just blivit dumpad av sin pojkvän. Hennes karriär som skvallerjournalist går inte riktigt som hon tänkt sig och sparkapitalet räcker inte längre till det där drömmiga sommarhuset i skärgården. Efter uppbrottet har hon bara råd med en kolonilott på Bullholmen, en turisttät liten ö i Stockholms prunkande skärgård. Trots att hon helt saknar gröna fingrar bestämmer hon sig för att slå till. 

Men när en ung kvinna hittas död på ön på midsommardagens morgon tar Cillas liv en helt ny vändning. Cilla visar sig ha varit den sista som såg kvinnan i livet och hon blir snabbt indragen i utredningen, som leds av den mycket stiliga polisen Adam. 

Den smått neurotiska och Chardonnay-pimplande Cilla och den strikta, välklädda Adam är så olika som två personer kan vara, ändå dras de till varandra. Men så sker plötsligt ännu ett mord som ställer allt på ända. 

Kommentar: Christoffer Holst har snabbt blivit en favorit, älskar hans böcker. Så klart man ser fram emot en ny bok av honom. 
***************************************************************************************************************************
Innanför murarna av Maria Ernestam
Utgivningsdatum: 2018-08-29
Förlag: Forum

Handling: På den franska landsbygden i Normandie ligger ett gammalt mytomspunnet kloster vars bibliotek lockar forskare från hela världen. Tack vare ett stipendium har Sofi fått chansen att komma dit för att skriva och försöka finna ro. Bakom sig lämnar hon Sverige och en äktenskaplig kris som fått tragiska följder. 

Men hon hittar inte det lugn hon söker. Även klostret bär på en mörk historia och Sofie plågas snart av syner och drömmar om det som skedde där under andra världskriget. Soldaternas öde tvingas samman med hennes eget tills hon inte längre vet om det hon upplever är verkligt. Vem kan hon lita på? Vem hemsöker henne med viskningar och knackningar? Håller hon på att bli galen eller är det någon som vill henne illa?

Kommentar: En ny bekantskap för mig med denna författare men låter som en spännande bok. 
***************************************************************************************************************************
Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket av Jonas Johansson
Utgivningsdatum: 2018-08-22
Förlag: Piratförlaget

Handling: Allan Karlsson sitter på Bali och räknar ner till sin hundraförsta födelsedag. Han har nästa lika långtråkigt som strax innan han klev ut genom sitt fönster på ålderdomshemmet ett par år tidigare. Vännen Julius gör sitt bästa för att pigga upp honom. Han har förresten lika långtråkigt han. 

Julius bestämmer sig för att hyra en luftballong preparerad med ett par flaskor champagne och lika många glas. När Allan får reda på planerna dubblar han mängden champagne, för tänk om det blir stiltje där uppe i luften? Fast det blir det inte. Vinden vänder dessutom åt fel håll samtidigt som ballongen sliter sig. 

Allan, Julius och champagnen far iväg över öppet hav och kraschlandar mitt i Indiska oceanen. Gubbarna guppar omkring i den läckta korgen, Julius tröstdricker direkt ur flaskan, de ska ju dö alldeles strax. När han dessutom lyckas skicka ballongens nödraket ner i havet i stället för åt andra hållet är allt hopp ute. Eller? Allan är ju en gång för alla Allan. Det finns en nödraket till. Och ett lastfartyg långt i fjärran. Nordkoreanskt. Ute i känsligt ärende. 

Kommentar: Jag har endast läst Hundraettåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Johansson som jag verkligen gillade. Har två olästa böcker i hyllan som jag hoppas läsa snart, men ser även fram emot denna. Det är så överdrivet skruvat och jag gillar det. 
***************************************************************************************************************************
Jag ljuger ibland av Alice Feeney
Utgivningsdatum: 2018-08-29
Förlag: Printz Publishing

Handling: Det finns tre saker du bör veta om mig: Jag ligger i koma. Min man älskar mig inte längre. Jag ljuger ibland. 

Amber Reynolds ligger i koma. Hon har inget minne av hur hon hamnade på sjukhus, men hon vet att det inte var någon olycka. Livrädd, och fångad i sin egen kropp, försöker hon pussla ihop minnen av vad som hände veckan innan. 

Amber har insett att hon har en make som inte längre älskar henne, en syster som döljer en mörk hemlighet och ett ex som inte kan släppa taget. Någon av dem ljuger, men kan Amber lista ut vem? Och kan hon tvinga sig själv att vakna upp innan det är för sent? 

Kommentar: Låter som en bok i min smak. 
***************************************************************************************************************************
Neverworld av Marisha Pessl
Utgivningsdatum: 2018-08-30
Förlag: Modernista

Handling: Beatrice Hartley har inga planer för sommaren, förutom den hemliga återföreningen med hennes fem tidigare bästa vänner. En gång i tiden, på Darrow-Harker School, var de det tuffaste gänget i staden, de vackra, de hippa, de som andra ville vara. Men nrä Jim, gruppens kreativa geni, dog förändrades allt. 

Ett år efter examen återvänder Beatrice till Wincroft, den herrgård vid kusten där vännerna tillbringat så många nätter och delat så många tankar tillsammans, hemligheter, förälskelser och planer i hopp om att få svar på den fråga som värker i henne: Vad visste egentligen hennes vänner om Jims död? 

Kvällen fylls av haltande skämt och obekväm tystnad, och svaret på frågan tycks avlägset. De en gång så nära vännerna är förändrade, splittrade och osäkra. Det är för sent. Men när natten går mot morgon rasar åskan, och en mystisk man knackar på dörren. En man som berättar någon som inte borde vara möjligt...

Kommentar: Älskade hennes Nattfilm, så har höga förväntningar på denna. 
***************************************************************************************************************************
Bön till havet av Khaled Hosseini
Utgivningsdatum: 2018-08-30
Förlag: Wahlström & Widstrand

Handling: På en månbelyst strand vaggar en pappa sin sovande son i väntan på gryningen och en båt som ska komma. Han berättar för sin pojke om sin barndoms långa somrar och minns sin farfars gård i Syrien, hur olivträden prasslade i vinden, hur farmoderns getter bräkte och kastrullerna skramlade. Och han minns den livliga staden Homs med dess myllrande gränder, dess moské och dess stora souk, innan bomberna började regna över himlen och de blev tvungna att fly. 

När solen går upp ska de och de andra på stranden samla ihop sona tillhörigheter och ge sig ut på en farlig sjöresa på jakt efter ett nytt hem. 

Bön till havet är inspirerad av det som hände Alan Kurdi, den treårige syriske pojke som drunknade i Medelhavet när han försökte sätta sig i säkerhet i Europa i september 2015.

Kommentar: En utav mina absoluta favoriter. Flyga drake är en av mina favoritböcker. Har så länge sett fram emot nytt av denna fantastiske författare. Denna är på endast 48 sidor men jag tar vad jag får helt enkelt. 
***************************************************************************************************************************

4 kommentarer:

 1. Neverworld vill jag verkligen läsa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har så höga förväntningar på den boken :)

   Radera
 2. Ännu en ny Holst och jag har inte läst hans förra än. Och kanske inte heller förrförra :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.