lördag 7 juli 2018

Falco av Mons Kallentoft & Anna Karolina

Titel: Falco
Författare: Mons Kallentoft & Anna Karolina
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8854-545-9
Serie: Herkulesserien #5
Språk: Svenska
Antal sidor: 361
Finns hos: Adlibris / Bokus

***********************************************************************************
Handling: Femte delen i Herkulesserien är en personlig hämnd mot Zack, och ett terrordåd mot hela Stockholm. 

En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Flera personer död innan kriminalinspektör Zack Herry skjuter ihjäl henne. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på högre order?

Polisen Roger Dahl anmäls försvunnen, och hittas kort därpå brutalt mördad. Dahls senaste uppdrag var som hanterare åt Cooper, som infiltrerar en ökänd knarkliga. Nu kräver Cooper Zack som ny hanterare. Problemet är bara att ingen vet något om Coopers sanna identitet. 

Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i den nya kärleksrelationen han håller på att inleda, dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals liv på spel. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Falco är femte delen i en av mina favoritserie, Herkulesserien. Och den är riktigt bra! I den här delen har Mons Kallentoft parat ihop sig med Anna Karolina. Anna Karolina har bla skrivit serien som Amanda Paller, en annan serie som jag gillar. Detta författarpar fungerar väldigt bra ihop. Anna Karolina tar sig ann serien väldigt smidigt, det kan inte vara lätt att hoppa in i en redan så etablerad serie, men hon gör det med bravur. Det känns tryggt att veta att serien kommer att fortsätta lika bra med henne som medskrivare. Att det har kommit in en ny författare märks inte speciellt då allt flyter på riktigt bra.

Precis som i de tidigare böcker är tempot högt från början till slut. Falco är en spännande bok, en riktigt bladvändare som man inte kan lägga ifrån sig förrän den är slut. Jag gillar Zack och i vanlig ordning vänds hans värld upp och ner. Äntligen fick han veta mer om sin familj, vilka som är hans syskon och mamma, ska bli intressant att få veta mer, förhoppningsvis i kommande bok.

Ämnet i Falco är skrämmande aktuellt. Här skildras ett terrorbrott i centrala Stockholm, i tunnelbanan. jag åker tunnelbana i stort sett dagligen så det kändes väldigt nära en. Jag påmindes direkt om terrorattacken på Drottninggatan.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bookmark Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.