onsdag 25 juli 2018

En oskyldig lögn av Sabine Durrant

Titel: En oskyldig lögn
Författare: Sabine Durrant
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
ISBN: 978-91-7799-010-9
Original titel: Lie with me
Språk: Svenska
Antal sidor: 299
Finns hos: Adlibris / Bokus

*********************************************************************************
Handling: Några små lögner kan väl inte skada någon? Eller?

Det börjar med en lögn. En banal liten lögn för att imponera på en gammal kompis från universitetstiden som Paul möter i en bokhandel. En lögn för att bli lite mer framgångsrik i vännens ögon. Sanningen är att han är en 42-årig misslyckad författare som hade sin enda succé för över tjugo år sedan.

Nu är han på väg att förlora sin lägenhet, och utsikten att behöva flytta hem till mamma får honom att tacka ja till vännens middagsinbjudan, där han träffar den vackra änkan Alice. Hon har allt han vill ha, och nu tänker han bli en del av hennes liv. När han får möjlighet att följa med Alice och hennes vänner till Grekland är han mer än nöjd.

Men i den grekiska hettan blir han alltmer insnärjd i sina lögner och kanske är han inte den enda som ljuger?

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här författaren hade jag inte hört talas om när jag hittade boken hemma i brevlådan. Det är trevligt med spontanpost, man hittar nya författare man inte hört talas om och ibland hittar med riktiga pärlor. Jag blev glad när denna damp ner i brevlådan då det verkligen verkade som en bok i min smak.

Jag och huvudpersonen Paul kommer på kant på en gång. Det går helt enkelt inte att tycka om honom eller tycka synd om honom. Han är ganska så patetisk och egocentrerade. Visst förstår man att han hamnat i en svår sits när det kommer till ekonomin men han är bra så himla patetisk i mina ögon med sitt behov av att verka mer framgångsrik än vad han är. Han är iof inte ensam om det, finns hur många sånna personer i verkliga livet. Han är faktiskt en rätt så obehaglig människa med allt sitt ljugande och smusslande.

Jag kände att boken gick något långsamt trots att det var intressant och lite halvtråkig, men jag ville veta hur detta skulle urarta sig. Men när boken närmar sig slutet det är då det blir riktigt intressant och handlingen skruvas åt ordentligt. Jag såg verkligen inte twisten på slutet komma, riktigt skickligt gjort av författaren och inte alls vad jag hade förväntat mig.

Betyg: 3 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Louise Bäckelin Förlag, tack för den.

1 kommentar:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.