måndag 23 juli 2018

Inte riktigt enligt plan av Denise Rudberg & Hugo Rehnberg

Titel: Inte riktigt enligt plan
Författare: Denise Rudberg & Hugo Rehnberg
Förlag: Lind & Co
ISBN: 978-91-7461-347-6 
Språk: Svenska
Antal sidor: 285
Finns hos: Adlibris / Bokus
************************************************************************************
Handling: Paula ska bli jurist, eller möjligen jobba med kultur. Hon har inte riktigt bestämt sig än men eftersom hon närmar sig 40 börjar det blir dags att sluta leva på pappas pengar. 

Tom är en brottmålsadvokat som förgäves försöker få omvärlden att glömma att han har ett förflutet som barnstjärna. 

På ett storslaget bröllop träffas Paula och Tom för första gången och det uppstår en omisskännlig kemi mellan dem. Problemet är att det är Paulas bröllop och brudgummen är Toms studentkamrat. Förutsättningarna för en eventuell kärleksrelation är alltså usla. Och ödet ser till att göra oddsen ännu sämre. Men trots det har både Tom och Paula svårt att släppa tanken på varandra. 

(Goodreads.com) 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Ni vet ibland behöver man läsa något lättsmält där man inte behöver tänka så mycket. Det här är en sån bok, man läser ut den på någon timme, tror jag läste ut den på 1,5 timme.

Jag är inte så jätteförtjust i Denise Rudbergs serie om Marianne Jidhoff, det blir för mycket prat om överklass och namndroppande om de fina salongerna, champagnen osv, de har inget vidare djup men ändå läser jag dem för som sagt ibland behöver man en stunds avkoppling med denna typ av lektyr.
Jag har inte läst något av Hugo Rehnberg tidigare så jag vet inte hur hans sätt att skriva är, men man märker egentligen inte att det är två författare som har skrivit denna då den här boken går i samma spår som Denise Rudbergs tidigare chick-lit böcker.

Kapitlen har döpts till hashtags, de är faktiskt roliga och underhållande. Vartannat kapitel är skrivet ur Paulas perspektiv och det andra ur Toms, så vi får läsa om bådas tankar och känslor. Precis som i Rudbergs tidigare böcker rör sig handlingen om Stockholms överklass. Det känns faktiskt ganska så urvattnat, det finns inget djup i historien utan det handlar bara om yta, karriär och pengar. Det mesta är förutsägbart och man vet hur det kommer att sluta. Lättsmält och ganska underhållande men inget man kommer ihåg när boken är utläst.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.