lördag 31 mars 2018

Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske av Emmy Abrahamson

Titel: Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske
Författare: Emmy Abrahamson
Förlag: Albert Bonnier Förlag
ISBN: 978-91-0015-664-0 
Språk: Svenska
Antal sidor: 218
Finns hos: Adlibris / Bokus

************************************************************************************
Handling: Julia lever ensam med sin katt i Wien. En dag kommer hon att bli kompis med Elfriede Jelinek och sluta med att ständigt besvara enkäter som tidsfördriv. Till dess får hon arbeta som språklärare för överambitiösa företagsledare och underpresterande ungdomar. 

På en parkbänk möter hon Ben och kärlek uppstår. Allt är perfekt, förutom att ben bor i en buske...

En härlig kärleksberättelse om att våga välja med hjärtat och se bortom yta, förväntningar och trasiga kläder. 

(Goodreads.com) 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Titeln på den här boken är ju så tilltalande, lockande och annorlunda. Så jag kunde inte låta bli att inte köpa den när jag hittade den på årets bokrea. Vad jag förstått så är detta författarens första bok för vuxna, hon har tidigare skrivit och gett ut ungdomsböcker. Boken är inspirerad av hur Emmy Abrahamson träffade sin man, som faktiskt bodde i en buske.

Jag har läst många positiva recensioner, jag blev inte helt golvad av den, trodde faktiskt jag skulle gilla den mer än vad jag gjorde. Inte så att jag ogillade den men jag kände att den inte riktigt levde upp till de förväntningar jag hade.

Jag upplevde att den var rolig och bra i början, men sen efter halva boken hände något och jag upplevde den som något seg. Visst var den rolig på sina ställen men lite för flamsig iland. Den gick snabbt och läsa, läste ut den i en sittning.

Det här skulle kunna vara en annorlunda och spännande berättelse om kärlek och att step out of your comfort zone. Men jag blir tyvärr inte så fångad av båda dessa människor och jag blir inte så fångad och charmad av berättelsen. Jag upplevde faktiskt Julia som ganska osympatisk och hon beter sig ganska märkligt ibland. Ben var lite speciell han med men det var ändå honom jag gillade bäst av karaktärerna.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.