lördag 31 mars 2018

Syndafloder av Kristina Ohlsson

Titel: Syndafloder
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-544-5
Serie: Fredrika Bergman & Alex Recht #6
Språk: Svenska
Antal sidor: 447
Finns hos: Adlibris / Bokus

************************************************************************************
Handling: En man hittas skjuten i bröstet, sittande i en fåtölj framför brasan. Märkligt nog bär han sin dotters vigselring på lillfingret. 

I en annan del av stan söker en begravningsentreprenör efter sin bror. En bror som han verkar vara ensam om att sakna och som han fruktar är borta för alltid. 

Samtidigt kämpar en kvinna för att inte förlora kontrollen när hennes man blir mer och mer farlig. Tiden rinner snabbt undan och hon får allt svårare att skydda sig själv och sina barn. 

Fredrika Bergman och Alex Recht ser samband mellan de olika fallen och leds in i en cirkel av spår där gamla synder kommer tillbaka. Någon lämnar meddelanden till Alex, någon som vill ställa allt som en gång gömts åter plockas fram i ljuset. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det är med sorg i hjärtat som jag läst ut Syndafloder och det är med sorg i hjärtat som jag läser Kristina Ohlssons efterord. Det här är den sjätte delen i serien om Fredrika Bergman och Alex Recht. Det är även den sista och avslutande delen i den här fantastiska serien. Det här är en av mina favoritserie, alla böcker har levererat på topp och Ohlsson är en av mina favoritförfattare. Det är synd att det inte blir någon fortsättning men författaren har ju lovat att fortsätta skriva och tur är ju det.

Syndafloder känns verkligen som en sista bok, karaktärerna är mot ett avslut även om slutet var något öppet. Det var ett bra tag sedan jag läste Davidsstjärnor, som är min favorit i denna serie. I Syndafloder tog det mig ett tag att komma in i berättelsen. Jag gillade den men tyvärr inte på samma nivå som övriga i serien. Jag greps inte riktigt av handlingen eller karaktärernas öde.
Det är ingen tvekan om att Kristina Ohlsson är en fantastisk författare och kan skriva bladvändare, hennes böcker är fyllda med överraskningar och tvister men den här fångade mig helt enkelt inte på samma sätt. Motiven till brotten var inte riktigt trovärdiga.

Som vanligt är hon duktig på att knyta ihop säcken i slutet och bitarna faller på plats. Det finns en del referenser till tidigare böcker som ger det där lilla extra samtidigt som de avslutas.

Betyg: 3 av 5

Böcker jag läst av Kristina Ohlsson: 
Askungar
Tusenskönor
Änglavakter
Paradisoffer
Davidsstjärnor
Lotus Blues 
Mios Blues
Sjuka själar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.