lördag 10 mars 2018

Hjärtats innersta röst av Jan-Philipp Sendker

Titel: Hjärtats innersta röst
Författare: Jan-Philipp Sendker
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-614-4
Original titel: Herzenstimmen 
Språk: Svenska
Antal sidor: 380
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Uppföljaren till världssuccén "Konsten att höra hjärtslag". 

Det har gått nästan tio år sedan Julia Win kom tillbaka från sin resa till Burman, landet där hennes far föddes och där hon fann en bror. Hon är framgångsrik advokat på Manhattan, men känner sig vilsen och utbränd. När hon inne i sitt huvud börjar höra en enträgen röst som ställer de frågor hon alltid försökt undvika - Varför lever du ensam? Vad söker du i livet? - känns sammanbrottet nära. 

I ett försök att hitta tillbaka till sig själv och meningen med livet återvänder hon till Burma. Där får hon höra historien om en kvinna som heter Nu Nu, en historia som är full av passion och tragik och som kommer att vända upp och ner på Julias liv. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag var väl inte så superförtjust i "Konsten att höra hjärtslag". Det var inte så att jag inte gillade boken men jag blev inte så frälst som så många andra blev. Men jag ville ändå läsa uppföljaren, "Hjärtats innersta röst".

Jag har väl alltid haft svårt för böcker där huvudpersonen bara lämnar sitt arbete, hem, hus och flyttar någon annanstans och ska liksom finna sig själv. Så därför fångar aldrig berättelsen om Julia och hennes bror U Ba mig. Visst författaren lyckas ge en fin skildring av olika människors känslor och hur de hanterar dem. Den är full av visdomsord.

Trots att berättelsen aldrig riktigt fångade mig så skriver författaren på ett fint sätt, han har ett otroligt vackert språk. Det är även spännande att läsa om Burma, ett land som jag egentligen inte vet så mycket om.

Betyg: 3 av 5

Böcker jag läst av Jan-Philipp Sendker: 
Konsten att höra hjärtslag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.