fredag 9 mars 2018

Louise av Mikaela Bley

Titel: Louise
Författare: Mikaela Bley
Förlag: Wahlström & Widstrand 
ISBN: 978-91-4623-394-7
Serie: Ellen Tamm #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 384
Finns hos: Adlibris / Bokus

***********************************************************************************
Handling: Den kontroversiella justitieministern Louise Bohman vaknar upp på morgonen och nås av beskedet att hennes pressekreterare hittats död. Ett förmodad självmord ser ut att vara ett mord och mycket talar för att justitieministern själv är inblandad. I media hängs hon ut och porträtteras som ett monster. 

På TV4 får kriminalreportern Ellen Tamm uppdraget att göra en dokumentär om justitieministern. Hon lyckas nästa sig in hos Bohman och möter en kvinna som har ganska lite gemensamt med den bild som media målat upp. Ändå verkar det som om Louise döljer något. 

Samtidigt brottas Ellen med sitt eget kaotiska privatliv. Och ju mer hon gräver i Louise Bohmans förflutna, desto mer påminns hon sig egen familjs mörka hemligheter. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag gillar verkligen Mikaela Bleys böcker, de är alla bra i denna serie men de blir bättre och bättre. Förväntningarna var givetvis höga när jag började läsa "Louise" och jag blev inte besviken.

Jag har tyckt om varje bok i serien om Ellen Tamm men Louise får jag nog säga är den bästa hittills i serien. Här kastas vi rätt in i handlingen och justitieministerns liv, där hon försöker fly från det stora mediedrev hon drabbats av. Här kan man säga att allmänheten tar på sig rollen att döma henne med hjälp av medias påhejande. Här kan man verkligen säga att hon har drabbats av häxjakt. Det är verkligen tidsaktuell vad media kan göra mot och med en människa. Historien liksom väcker många funderingar, en historia som känns väldigt realistisk.

Historien om Louise håller hela vägen och jag vill bara veta vad som egentligen hände. Det är bra uppbyggd och spänningen håller i sig hela vägen. Karaktärerna är intressanta. Spännande med precis lagom korta kapitel, precis som jag vill ha det.

Det jag gillar bäst med denna serie är att vi får följa Ellen, som arbetar som reporter. Det är skönt att inte alltid följa en butter poliskommissarie och dess polisgrupp. Det blir liksom mer grävande här.

Betyg: 4 av 5

Böcker jag läst av Mikaela Bley: 
Lycke
Liv

Denna bok var ett recensionsexemplar från Wahlström & Widstrand, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.