måndag 12 mars 2018

TV-serie: Altered Carbon: Säsong 1

Titel: Altered Carbon
Originaltitel: Altered Carbon, Säsong 1
Premiär: 2 februari 2018 
Längd: ca 59 min per avsnitt
Antal avsnitt: 10 
Skådespelare: Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda, Chris Conner, Dichen Lchman, Kristin Lehman
Genre: Drama ┃Sci-Fi ┃Thriller
Sett på: Netflix
Betyg på IMDb: 8,3
Länk till IMDb

Handling: "Efter att ha legat på is i 250 år vaknar en fånge till liv i en ny kropp, och får chansen att bli fri genom att lösa ett svindlande mord."

Kommentarer: Sci-Fi är egentligen ingen favorit genre men jag har på senare år uppskattat den mer och mer. Den här ville jag såklart se pga Joel Kinnaman.

Altered Carbon utspelar sig 2384, man har upptäckt ett sätt att kunna föra sitt medvetande mellan olika kroppar, eller fodral som de kallas här. Här kan man istället för att ha en kropp under sin livstid byta. Givetvis medför det en risk och det är endast meths som de kallas här, de väldigt rika som har råd och tillgång att byta fodral och leva för evigt. I denna värld vaknar Takeshi Kovac, spelad av Joel Kinnaman upp. Han har legat på is i 250 år för en rad olika brott, men en väldigt rik meth har betalat för att väcka honom. Han erbjuder honom pengar men framförallt frihet mot ett uppdrag, att hitta sin egen mördare.

Det märks att Netflix har lagt ner både tid och pengar på den här serien. Visuellt är det en supersnygg serie, riktigt snyggt gjord, riktigt stämningsfullt. Och det blir bättre och bättre med varje avsnitt man ser. Fantastiska actionscener utan att det blir för mycket. Jag verkligen älskar miljöerna, från de skitiga gatorna till de stora tornen där de rika bor.

Det enda problem som jag har med denna serie är att huvudkaraktären egentligen är ganska tråkig. Det är absolut inte Kinnamans fel, han är riktigt bra här. Men hans karaktär har egentligen inte så mycket personlighet.

Gillar man sci-fi kommer man definitivt tycka om denna serie, så se den. 


2 kommentarer:

  1. Kul att höra någon som har orkat igenom serien :) Vi la ner den efter två avsnitt, den passade oss inte alls. Vilket är lite märkligt, men det händer ju :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev faktiskt förvånad över att jag gillade den :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.