söndag 11 februari 2018

Vårlik av Mons Kallentoft

Titel: Vårlik
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-504-8
Serie: Malin Fors #4
Språk: Svenska
Antal sidor: 432
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människor som vågar sig ut på serveringarna runt torget. Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot bankomaten. Då plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion. 

Kriminalinspektör Malin Fors står framför sin mammas kista när ett lågt muller bryter tystnaden, och snart är hon på väg till Stora torget och en syn hon aldrig kommer att glömma. Det är glassplitter, söndertrasade blommor och utspridda grönsaker överallt. En trasig barnsko. En duva som pickar i något rött i den öronbedövande tystnaden. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Serien om Malin Fors faller mig inte riktigt i smaken, men ändå så fortsätter jag läsa den jag har lite svårt att inte avsluta en serie jag påbörjat. Och jag hoppas väl någonstans att det ska vända för mig med nästa bok i serien jag läser, än har det tyvärr inte hänt även om jag får erkänna att denna är en av de bättre i serien, ja så långt som jag kommit.

Malin Fors har i den fjärde boken städat upp sitt liv något och tagit tag i  sina alkoholproblem. Jag ska erkänna jag gillar inte henne, alls, har aldrig gjort det. Hon är osympatisk och egoistisk. Trots att hon nu är nykter är hon oerhört trasig som människa och jag orkar inte riktigt med den misär och självömkan hon lever i. Att hon får fortsätta arbeta som polis i sitt tillstånd med en chef som vet om hennes problem är för mig en gåta. Jag blir bara irriterad på henne och att hon aldrig riktigt kan ta sig samma.

Sen har vi det här med att vi får följa detta eviga dravel med de döda offer som pratar. Jag bara klarar inte av det och det tillför inte boken något. I den här boken är det liksom mer än någonsin.

Betyg: 3 av 5

Böcker jag läst av Mons Kallentoft: 
Zack
Leon
Bambi
Heroine

Malin Fors: 
Midvinterblod (#1)
Sommardöden (#2)
Höstoffer (#3)

4 kommentarer:

 1. Haha precis så känner jag också med serien om Malin Fors, att jag inte gillar den men samtidigt inte vill lämna den oavslutad. Kan dock säga att vändningen ännu inte har kommit och då har jag bara senaste boken kvar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah herregud så ingen vändning än.

   Radera
 2. Tack för påminnelsen att jag borde fortsätta läsa denna serien. Har endast läst första boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar serien bättre än vad jag gör ;)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.